Concert – eveniment Sorin Zlat Quartet la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

După succesul înregistrat în primăvară, Stagiunea ICon Arts revine în această toamnă la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu o nouă serie de concerte jazz, muzică de cameră și tradițională, toate acompaniate de expoziții tematice cu documente aparte, alese din patrimoniul bibliotecii.

Luni, 8 octombrie, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA (Str. George Barițiu, nr. 5, Corp A, et. 2) va găzdui concertul „Body & Soul” susținut de Sorin Zlat Quartet, unul dintre cei mai titrați jazzmani ai scenei din România, cu o experiență internațională cu totul remarcabilă.

Sorin Zlat

Concertul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR anul acesta pentru a sărbători Centenarul României alături de cei mai buni artiști ai momentului.

Sorin Zlat este primul pianist străin care reușește să cucerească râvnitul premiu “The Great American Jazz Piano Competition”, considerat cel mai prestigios concurs de pian solo din SUA cu o tradiție de peste 30 de ani, Sorin devenind astfel și primul român care primește un premiu de o asemenea anvergură.

 

Acustica deosebită a Sălii Festive și concertul jazz de cel mai înalt nivel vor alcătui, cu siguranță, o seară memorabilă pentru publicul prezent la eveniment.

Sorin Zlat va concerta la pian alături de Mihaela Alexa – voce, Michael Acker – contrabas și Iulian Nicolau – tobe, parte din unul dintre cele mai longevive cvartete jazz din România – Sorin Zlat Quartet – care sărbătorește anul acesta 10 ani de la fondare.

Cei patru artiști, cu o bogată experiență pe scenele naționale și internaționale, vor aborda un program format din standarde jazz reinterpretate în manieră proprie, dar și lucrări noi compuse pentru albumul „Body & Soul”, CD care va apărea curând, în această toamnă.

 

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numai prin solicitarea invitației electronice la adresabjastra2@gmail.com

 

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de partenerii evenimentului, Senator Wine – un alt produs made in Romania care se bucură de succes internațional.

Poster Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA

Următorul concert al Stagiunii „ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” va avea loc luni, 22 octombrie, de la ora 19:00 și va fi susținut de alte două nume mari cu o bogată reputație internațională: Răzvan Suma și Adrian Mantu, parte din turneul național „Vă plaCELLO?”

 

Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

Parteneri: programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Exces Music, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Capital Cultural, Știri de Sibiu, Profil Cultural

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Comunicat de presă

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.