Concert KRiSPER la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu: un spectacol vibrant de jazz electric

M85_7069 M85_7117 M85_7122 M85_7129 M85_7205 M85_7246 M85_7280

Luni, 18 martie 2019, pe scena Sălii Festive a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au urcat membrii grupului KRiSPER, cinci muzicieni excepționali: Adi Stoenescu (electric piano, efx), Alexandru Arcus (saxophone, efx), Alexandru Badea (drums), Michael Acker (electric bass, efx), Harvis Cuni Padron (trumpet, efx). Artiștii au dovedit din plin că jazzul electric este un gen muzical care atrage prin flexibilitate și variabilitate conceptuală.

Concertul susținut de KRiSPER a primit bine-meritatele aplauze din partea publicului sibian foarte numeros și în această seară muzicală, găzduită de Biblioteca ASTRA. Așa cum spune Adi Stoenescu, inițiatorul trupei și compozitor al pieselor interpretate, acestea sunt „formule structurale noi de exprimare”, menite să pună în lumină „expresia individuală” a fiecărui membru al grupului. De altfel, acest concept interpretativ a fost ușor de recunoscut pe tot parcursul concertului. Ceea ce îi leagă pe cei cinci membri ai formației este dorința de a experimenta împreună, de a face din piesele alese un adevărat laborator interpretativ, unde se regăsesc, deopotrivă, rigurozitatea și improvizația, umorul și ironia. Disciplina de care dau dovadă interpreții, atent coordonați de Adi Stoenescu, se îmbină armonios cu spiritul  tânăr al acestora. Pentru ei, jazzul electric are o putere transformatoare unică, reflectată în multitudinea de elemente ludice transferate în structuri melodice bine definite. Așadar, muzica celor de la KRiSPER e alternativă și vibrantă, interpretativ complexă, prin îmbinarea elementelor tehnice cu cele de improvizație. Printre altele, au fost remarcate și îndelung aplaudate piesele ʺTwinsʺ și ʺAutostrada 54ʺ , de pe albumul ʺLanding on the Cometʺ, lansat de KRiSPER în 2017.

Cu prilejul acestui eveniment muzical, Biblioteca Județeană ASTRA a pregătit o expoziție a cărei temă a fost jazzul. Publicul și artiștii au putut admira seria de materiale puse la dispoziția celor interesați de către Compartimentul ARTE. Au fost incluse discuri de vinil, CD-uri și cărți având ca principală temă muzica jazz. Acestea sunt surse de inspirație pentru utilizatorii bibliotecii care au acces prin intermediul cardului emis de bibliotecă, la toate colecțiile acesteia.

Seara s-a încheiat cu o invitație la degustare de vinuri bio oferită de Senator Wine, partenerii tradiționali ai evenimentului.

”Harmonic Vibes” este numele următorului eveniment al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA și este programat luni,  1 aprilie 2019, de la ora 19:00. Invitați să concerteze vor fi membrii formației de jazz New Landscapes: Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian și Alex Moldovan – vioară. Artiștii au pregătit special pentru publicul din Sibiu o selecție cu cele mai frumoase teme standard americane și românești, în aranjamentele colective ale celor trei muzicieni.

Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa bjastra2@gmail.com

Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

***

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, eveniment parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

Parteneri: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines.

Parteneri media: EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Capital Cultural, Ora de Sibiu, Profil Cultural, Agenția de Carte, Mesagerul de Sibiu, România Pozitivă.

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.