COVORAȘUL POVESTITOR s-a așternut la Biblioteca ASTRA

„A fost odată ca niciodată” sau „Și când covorul s-a desfăcut, / Povestea a și început!”

Covorașul povestitor (1) Covorașul povestitor (2) Covorașul povestitor (4) Covorașul povestitor (5)

Așa a debutat sesiunea de lectură desfășurată miercuri, 26 februarie 2020, în cadrul Filialei Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Lectura, interpretarea și jocul s-au îmbinat perfect în programul pregătit de Clara Samoilă, profesor consilier școlar, la invitația Danielei Sava, bibliotecar al Filialei Bâlea. Cei care s-au bucurat de lectura poveștii „Pădurea vrăjită” au fost elevii clasei a II-a de la Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 din Sibiu, însoțiți de prof. psihopedagog Laura Udrel.

Expunerea poveștilor sub forma unui covoraș este o metodă alternativă care combină lectura cu teatrul de păpuși sau marionete, copiii având astfel prilejul de a savura lumea deschisă între coperțile cărții. Micuții nu doar au ascultat povestea interpretată, ci au avut posibilitatea de a se implica activ în desfășurarea momentelor. Alături de autoarea și prezentatoarea Clara Samoilă, juniorii s-au bucurat să manevreze personajele poveștii (animalele din pădure, cufărul, vântul, norii, picăturile de ploaie) și să imite sunetele create de fenomenele naturii.

La finalul călătoriei de pe covorașul povestitor, micuții participanți au fost nerăbdători să răspundă întrebărilor adresate și foarte entuziasmați să își expună propriile păreri. Educativă și interactivă, întâlnirea a adus multă bucurie copiilor de clasa a II-a, dovedind, o dată în plus, beneficiile aduse de metodele alternative de desfășurare a sesiunilor de lectură.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.