Finala Naţională „Bătălia Cărţilor”

20180301_091844

Astăzi, 2 martie 2018, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu susţine şi însoţeşte câştigătorii etapei judeţene a concursului „Bătălia Cărţilor” la Finala Naţională care are loc la Biblioteca Judeţeană ”Kájoni János” din Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita.

Delegaţia sibiană este alcătuită din Eduard Ilincescu (Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu) câştigătorul premiului Cititorul anului, la categoria Copii, Andra Maria Vatră (Colegiul Naţional „Octavian Goga” Sibiu), câştigătoarea premiului Cititorul anului, la categoria Adolescenţi;  bibliotecarele Alexandrina Aldea, Mihaela  Dobrescu şi Ana Coca, care au asigurat implementarea proiectului la nivel judeţean, precum şi părinţii finaliştilor.

Prima ediţie a Concursului Naţional de lectură Bătălia Cărţilor s-a desfăşurat în cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, în perioada aprilie-octombrie 2017 şi s-a bucurat de un real succes. Proiect ul, iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca a fost şi este susţinut de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), are ca principal obiectiv stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, pe categorii de vârstă (11-14 ani şi 15-18 ani), şi nu numai. Concursul a inclus lectura tuturor cărţilor propuse, redactarea fişelor de lectură şi argumentarea alegerilor făcute în dezbaterea finală „Convinge-mă să citesc!”.

A fost desemnată „Cartea anului” pentru fiecare categorie de vârstă: „Olguţa şi un bunic de milioane” de Alex Moldovan, la categoria copii (11-13 ani); „Zi după zi” de David Levithan, la categoria adolescenţi (14-18 ani); „Splendida cetate a celor o mie de sori” de Khaled Hosseini, la categoria adulţi.

Evenimentul a promovat în mod activ lectura, încurajând participanţii să îşi facă propriile alegeri, pe care să le susţină clar şi concis, punând în lumină capacitatea de analiză şi sinteză, autenticitatea şi spontaneitatea concurenţilor. „Bătălia cărţilor” este un proiect care vine în întâmpinarea celor care cred în forţa şi provocările lecturii, fiind o frumoasă invitaţie de a descoperi universul unic al cărţilor.

Sperăm ca tinerii sibieni să se întoarcă victorioşi şi cu cel puţin un premiu puse la bătălia cititorilor: câte 10 premii/ categorie la miniconcursul ”Noroc bun în mina de carte”; câte 3 premii/ categorie (copii, respectiv adolescenţi): pentru modul de prezentare, pentru coerenţa argumentării, pentru interactivitate (participare la dezbatere) şi, desigiu, Cititorul anului / fiecare categorie.

Delegaţia sibiană, pe lângă tolba cu cărţi a pornit la drum şi cu o tolbă de mărţişoare tematice, realizate de micuţul nostru campion, nu doar la lectură, ci, iată şi la gentileţe, Eduard Ilincescu.

Succes & Noroc bun în mina cu carte!

 

Toţi bibliotecarii sibieni

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.