ICON ARTS PERCUSSION GROUP: CONCERT CARITABIL LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ASTRA SIBIU

Luni, 19 noiembrie 2018, a avut loc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, concertul susținut de Icon Arts Percussion Group. Ioana Văleanu, Arina Grindean, Toni Vîntur și Tomas Horvath, sub îndrumarea atentă a profesorului Mircea Ardeleanu, au susținut un spectacol de excepție, în care au fost incluse lucrări din spații culturale diferite. Astfel, muzica de percuție a devenit o poveste, în care personajele principale au fost interpreții și instrumentele lor. Repertoriul serii a cuprins muzică braziliană de carnaval, muzică aztecă și mexicană, samba, rumba, dar și piesa „Mozaic”, o compoziție semnată de Toni Vîntur, în care acesta cartografiază autentic emoțiile adolescenței.

Muzicienii au interpretat cu mult spirit ludic, forță și exuberanță. Acordurile vesele și ritmate ale muzicii sudului au fost adesea punctate de momente de improvizație și de tonurile melancolice ale marimbafonului. Concertul s-a adresat tuturor vârstelor, fiind un prilej de bucurie pentru copii, dat fiind faptul că, la final, aceștia s-au apropiat și s-au jucat cu instrumentele de percuție.

Concertul susținut de Icon Arts Percussion Group a fost organizat în scop caritabil pentru #Călătoria lui Mihai. Fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate copiilor diagnosticați cu amiotrofie musculară spinală.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a expus o serie de lucrări din colecțiile acesteia. Publicul a putut admira încă o dată, partituri, discuri de vinil, manuale și CD-uri având ca temă percuția.

Nu în ultimul rând, această seară frumoasă dedicată unui scop caritabil și muzicii de percuție, s-a încheiat cu o degustare de vinuri oferite de Villa Vinea.

Concertul care va încheia Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA va avea loc luni, 3 decembrie, de la ora 19:00 și va fi susținut de AC Leonte, una dintre cele mai apreciate formații ale noului val de jazz. Sub tema “Reveries”, vor concerta Ana Cristina Leonte – voce, vioară, fx, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus – saxofon alto, fx, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – baterie.

Intrarea va fi liberă prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

***

 

Toate evenimentele derulate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt realizate cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

 

Organizator: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

„100 de ani în 100 de concerte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune culturală co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale

 

Parteneri: programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR, Exces Music, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Capital Cultural, Știri de Sibiu, Profil Cultural.

 

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

20181119_193919 20181119_194159 M85_2813 M85_2882 M85_2942 M85_3070 M85_3094 M85_3149 M85_3240

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.