Măsuri și condiții de siguranță pentru public și angajați la Biblioteca ASTRA Sibiu

 

În perioada care urmează, programul cu publicul la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu rămâne adaptat la măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă.

În acest sens, vă reamintim că, respectând dispozițiilor emise recent prin Ordinul Nr 2879/967/2020 din 29 mai 2020, accesul în bibliotecă se face după cum urmează: sediul nou, Foaier – Corpul B (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și la intrarea în filiale, în programul de funcționare cu publicul 9:00 – 17:00 (luni – vineri). Așa cum am menționate în comunicatele noastre anterioare, sediul vechi al bibliotecii (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 5), compartimentele cu public, sălile de lectură și terasele din sediul nou rămân deocamdată închise.

Planul de măsuri referitor la activitățile bibliotecii în perioada stării de alertă este aplicat cu strictețe la toate nivelurile. Astfel, instituția noastră pune la dispoziția angajaților măști, mănuși și soluții pentru spălarea și dezinfectarea constantă a mâinilor, aceștia respectând normele de igienă impuse de situația epidemiologică actuală. La intrarea în instituție se face triajul observațional și termometrizarea zilnică a tuturor angajaților și utilizatorilor, asigurându-se permanent distanța fizică impusă de minimum 2 m, evitând aglomerările, atât în zonele de lucru cu publicul, cât și în birouri.

În ceea ce privește accesul publicului în zonele special amenajate din sediul nou și din filiale, normele de interacțiune fizică și socială se păstrează în continuare. Astfel:

  • Accesul la intrarea în sediul bibliotecii este permis utilizatorilor echipați cu măști de protecție și este limitat la maximum 2 (două) persoane.
  • Restituirea documentelor se face în spațiile amenajate la intrarea în Corpul B și filiale. În această perioadă nu sunt aplicate penalizări pentru întârzierea returnării publicațiilor.
  • Împrumutul de publicații se face doar pe bază de solicitare telefonică sau online (http://bjastrasibiu.ro/biblioteca-judeteana-astra-sibiu-este-pregatita-pentru-reluarea-activitatilor-cu-publicul-in-conditii-de-siguranta/).
  • Angajații bibliotecii desfășoară activitățile purtând măști și mănuși de protecție și asigură igienizarea frecventă a mâinilor.
  • În scopul reducerii riscului de răspândire a infecțiilor, sunt amplasate la loc vizibil marcaje și atenționări (igienizare și distanțare fizică), iar biroul de împrumut și restituire este dotat cu panou de protecție.
  • Se continuă acțiunile frecvente de igienizare și dezinfectare a tuturor suprafețelor expuse și obiectelor de uz comun.

 De asemenea, toate materialele restituite (cărți, partituri, CD-uri, DVD-uri, videocasete, etc.) intră în regim de carantină timp de 10 zile. Acestea sunt depozitate pe rafturi, într-o încăpere special amenajată și/sau în cutii, specificându-se data la care acestea au intrat în bibliotecă. Stocarea se face în condiții de siguranță, astfel încât acestea să poată fi reordonate la raft,  în momentul ieșirii din perioada de carantină.

În egală măsură, dorim să evităm orice situație de aglomerare a spațiilor care au ca principal scop buna desfășurare a serviciilor destinate publicului. În acest sens, îndemnăm toți utilizatorii să acceseze online serviciile și resursele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu:

 website-ul bibliotecii: bjastrasibiu.ro,

Urmărim permanent situația epidemiologică la nivel local, regional și național și respectăm  recomandările autorităților. În perioada care urmează, vom comunica periodic modul de desfășurare a programului cu publicul.

***

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu desfășoară toate activitățile cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.