MUSICA RICERCATA FESTIVAL OP. 1 SĂRBĂTOAREA MUZICII BAROCE LA SIBIU 16 – 19 iulie 2019

Invitatie Sibiu - Fata

În perioada 16 – 19 iulie 2019, Asociația Musica Ricercata aduce în atenția iubitorilor de muzică barocă din Sibiu o serie de evenimente dedicate manuscriselor muzicale ale compozitorilor din secolele XVII – XVIII. Musica Ricercata Festival Op. 1 este un regal de muzică clasică. Tinere talente, muzicieni consacrați, membri ai Ansamblului Musica Ricercata, scriitori și cercetători vor susține două recitaluri, o repetiție cu public, două dialoguri pe teme muzicale și un concert extraordinar.

Miercuri, 17 iulie 2019, ora 19:30 la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, va avea loc dialogul pe teme muzicale „Ricerca musicale I” – Despre cercetarea și interpretarea manuscriselor sibiene. Invitații acestei seri, moderată de Smaranda Bălan, vor fi dirijorii Kurt Philippi și Gabriel Bebeșelea.

Joi, 18 iulie 2019, ora 17:00, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va găzdui  repetiția cu public „Laboratorium scaenam”, care va fi urmată de o sesiune de întrebări cu muzicienii Rodica Vică (soprană), Gabriel Bebeșelea (dirijor) și Ansamblul Musica Ricercata. Repertoriul acestei seri va cuprinde piesele de o valoare inestimabilă, transcrise de talentatul dirijor Gabriel Bebeșelea pentru concertul extraordinar de închidere a festivalului – „BaRockIN’ Transylvania”.

Festivalul care va avea loc la Sibiu este integrat în turneul pe care Musica Ricercata îl face în câteva dintre cele mai cunoscute orașe din România (Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Mediaș, București) în anul 2019. Evenimentele de la Sibiu sunt finanțate și susținute de Primăria Municipiului Sibiu și de AFCN. Musica Ricercata lansează, cu acest prilej, un parteneriat valoros cu European Union Youth Orchestra (EUYO), considerată a fi cea mai importantă orchestră de tineret la nivel mondial.

Pentru mai multe informații accesați:

https://www.musica-ricercata.com/musica-ricercata-festival

https://ro-ro.facebook.com/EnsembleMusicaRicercata/

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.