Atelier de povești digitale pentru consumatorii de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu

 

afis ana final-page-001

Sâmbătă, 13 mai 2017, între orele 10:00-16:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va fi organizat un atelier de digitalstorytelling destinat consumatorilor de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu. Sesiune creată și susținută de Anca Vasilescu, bibliotecar, trainer expert digitalstorytelling.

 

Atelierul face parte din programul O comunitate, o unitate! inițiat de CPECA Sibiu și se încadrează în Strategia Națională Antidrog în perioada 2013-2020, Capitolul VII.I, Reducerea cererii de droguri A.3, Prevenire în comunitate, Obiectiv specific 2 ”Adoptarea unui stil de viață sănătos la nivelul populației generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber”.

 

Poveștile realizate de către cei care au cunoscut drama consumului de droguri, dar care prin efort personal și susținerea specialiștilor au reușit să depășească o situație critică de viață, vor fi folosite ca documente-martor cu rol educativ în prevenția consumului de droguri și a comportamentelor de risc, prin organizarea ulterioară de focus-grupuri, dezbateri tematice și/sau conferințe. (…)

comunicat storytelling BJASTRA_CPECA

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Atelier de povești digitale pentru consumatorii de droguri aflați în asistența Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu

Biblioteca Iubește Povestea Urbană

art street final op

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu marchează ziua de 23 aprilie, Ziua Bibliotecarului din România, a cărții și a dreptului de autor prin lansarea unui nou modul al Campaniei de promovare a lecturii Biblioteca Iubește, demarată anul trecut și care se continuă acum prin acțiuni dedicate tinerilor și adolescenților.

 

Biblioteca Iubește POVESTEA URBANĂ va aduce publicului sibian oportunități de manifestare artistică și civică, în care cei mai tineri membri ai comunității să-și găsească un spațiu de cunoaștere, dezvoltare și exprimare de sine.

(…)

Un alt obiectiv al campaniei Biblioteca iubește Povestea Urbană este și promovarea bibliotecarului ca personaj urban, omniprezent în procesul de educație nonformală, autor de programe, generator de idei, susținător al celor care cred în cunoaștere și emanciparea prin cultură.

(…)

 

mai multe detalii, în Comunicatul atașat

 

 

Posted in evenimente, noutati, Uncategorized | Comments Off on Biblioteca Iubește Povestea Urbană

Înflorim Europa! – inițiativă artistică europeană

Comunicat

Desene PDF

EUROPA

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Înflorim Europa! – inițiativă artistică europeană

Cărți de Povești pentru ținuturi de poveste – Campanie de strângere de carte pentru o nouă bibliotecă publică înființată în satul Hosman, comuna Nocrich, județul Sibiu

HOSMAN CAMPANIE

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în colaborare cu Asociația Elijah și Primăria Nocrich au demarat la începului acestui an un proiect de amenajare a unui centru educațional cu bibliotecă publică, destinat comunității satului Hosman. (…)

 

Dacă aveți cărți editate după anul 2010 care v-au plăcut, dar care acum fac parte doar din istoria formării copiilor Dvs, vă rugăm să le dați mai departe pentru a fi de ajutor altor micuți, mai puțin favorizați, dar care prin educație, lectură și cumințenie, se pot transforma, la rândul lor, în eroi de poveste adevărată.

 

Cărțile pot fi aduse în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA (corp B – str. George Barițiu, nr. 7), de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, în perioada 29 martie – 28 aprilie a.c.

comunicat Carti de Povesti

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Cărți de Povești pentru ținuturi de poveste – Campanie de strângere de carte pentru o nouă bibliotecă publică înființată în satul Hosman, comuna Nocrich, județul Sibiu

Transcribathon România – Citește ce s-a scris acum 100 de ani

comunicat_presa_Transcribathon_Romania

Romania_PR_Material_EN-RO_translation_translated

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Transcribathon România – Citește ce s-a scris acum 100 de ani

Europeana 1914-1918 Digitizarea fotografiilor, scrisorilor şi amintirilor la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Comunicat de presa_Europeana 1914-1918_Romania_Sibiu_draft

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Europeana 1914-1918 Digitizarea fotografiilor, scrisorilor şi amintirilor la 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Comunicat ZICI program final ZICI 2017-1 zici-1

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Program manifestari 1 Decembrie 2016

afis-final-1-dec-2016

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Program manifestari 1 Decembrie 2016

Opportunity Funds 2017

Eşti un elev cu rezultate excepţionale, vrei să studiezi în Statele Unite, dar provii dintr-o familie cu venituri mici?
EducationUSA, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti, lansează competiția pentru programul Opportunity Funds 2017, dedicat elevilor de liceu  din clasele X-XI, care au nevoie de susţinere financiară pentru a aplica la studii în Statele Unite. Fondurile nu acoperă taxele de şcolarizare şi întreţinere în SUA, ci sunt destinate facilitării procesului de aplicaţie.

Condiţii de eligibilitate

Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
•    Să aibă cetăţenie română sau să fi primit azil politic în România

  •  Să fie liceeni în clasele X-XI
  •  Să aplice la programe de licenţă în cadrul unor colegii sau universităţi acreditate din Statele Unite care oferă ajutor financiar integral
  •  Să poată demonstra o nevoie financiară reală
  •  Să aibă rezultate academice deosebite şi să dovedească potenţial de leadership

Programul acoperă:

Faza I – Pregătirea aplicaţiei

  •   Sesiuni de consiliere educaţională susţinute de Fulbright-EducationUSA şi costul testelor standardizate (SAT, TOEFL)*
  •   Costul traducerii şi expedierii documentelor
  •   Taxele de aplicare la universităţi

* rezultatele obţinute la testul TOEFL din Faza I vor fi decisive în trecerea la faza aplicării la universităţi, în funcţie de baremul minim stabilit

Faza II – Odată ce candidatul a fost acceptat de o universitate din Statele Unite după ce a trecut prin Faza I a programului Opportunity Funds – Romania

  •   Taxele asociate vizei de studiu
  •   Costul biletului de avion
  •  Alocaţie pentru prima lună de trai ca student în Statele Unite (settling-in allowance)

Odată admişi în programul Opportunity Funds, elevii selectaţi vor participa în mod obligatoriu la un program de sesiuni lunare de consiliere educaţională gratuite susţinute de echipa Fulbright-EducationUSA online şi/sau la sediul Fulbright-EducationUSA Advising Center.


Procesul de aplicare la programul Opportunity Funds

Termen-limită: 4 decembrie 2016


Profilul
 completat online va include: informaţii despre candidat, obiectivele de studiu, documente financiare care să ateste necesităţile financiare în vederea aplicării la studii în SUA, eseu personal.

Documente şi adeverinţe solicitate:

– foile matricole din liceu din clasele IX-XI

– dovada veniturilor mici ale familiei: documente financiare sau adeverinţă de şomaj/incapacitate de muncă

– dovada cheltuielilor lunare/număr de persoane în familie

* În caz că nu aţi susţinut niciun test până la momentul depunerii aplicaţiei, nu este necesară completarea acestei secţiuni din portalul aplicaţiei. De asemenea, nu trebuie încărcat bugetul estimativ din secţiunea „Supporting Documents”.

 

Finaliştii vor fi anunţaţi în cursul lunii ianuarie 2017.

 

Pentru informaţii şi lămuriri suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email feac@fulbright.ro sau la numărul de telefon  021.231.90.15.
———-

EducationUSA este o reţea de centre de consiliere pentru studii universitare şi postuniversitare în Statele Unite finanţată de Departamentul de Stat american pentru a oferi informaţii imparţiale şi detaliate candidaţilor internaţionali interesaţi să studieze la nivel de licenţă, masterat şi doctorat în SUA.

opportunity-funds_2017

 

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Opportunity Funds 2017

Fondul documentar “Andrei Oţetea”

Colecţiile de publicaţii ale Bibliotecii Judeţene “ASTRA” :

Fondul documentar “Andrei Oţetea”

andrei_oteteaVolumul cu acest titlu, editat de Editura Armanis în 2015, continuă proiectul editorial care vizează promovarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural al Biblioteciii Judeţene ASTRA.

Cele peste 650 de pagini ale cărţii sunt structurate în 4 capitole mari: “Date biografice şi prezentarea fondului de carte”, “Autografe şi dedicaţii în fondul Andrei Oţetea”, “Crâmpeie din viaţa şi activitatea academicianului Andrei Oţetea” şi “Catalogul fondului de carte”.

Primul capitol conţine o scurtă biografie a istoricului şi academicianului Andrei Oţetea, născut în satul Sibiel, judeţul Sibiu, detalii despre anii de şcoală şi studiile universitare şi doctorale făcute la Paris, graţie bursei oferite de Asociaţiunea ASTRA. În continuare este descrisă cariera didactică, universitară şi academică, ilustrată de fotografii, legitimaţii şi manuscrise aflate în fondul Colecţiilor Speciale ale Bibliotecii Judeţene ASTRA. Urmează o prezentare a Cabinetului documentar “Andrei Oţetea”, constituit în urma donaţiei făcută de soţia regretatului istoric, conform dorinţei lui, donaţie constând din cele 6.000 de volume, biblioteca personală, împreună cu mobilierul biroului academicianului.

Cel de-al doilea capitol prezintă autografele şi dedicaţiile existente pe majoritatea cărţilor care constituie fondul documentar “Andrei Oţetea”, însemnări aparţinând foştilor studenţi, doctoranzi, colegi sau prieteni ai academicianului, personalităţi ale vieţii culturale, social politice şi universitare ale României secolului XX. Printre cei care i-au dedicat cărţi lui Andrei Oţetea se numără Nicolae Iorga, Dan Berindei, Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu, Mircea Păcurariu, Ioan Lupaş, Silviu Brucan, George Oprescu, Constantin C. Giurescu, ş.a.

Următorul capitol reproduce manuscrise, caiete de lucru, notiţe, agende de lucru, jurnale de călătorie şi fotografii din timpul vieţii istoricului şi academicianului Andrei Oţetea (1894-1977).

Mai mult de jumătate din paginile volumului îl constituie catalogul fondului de carte, conţinutul ultimului capitol, editat conform ordinii date de Clasificarea Zecimală Universală. Pentru uşurinţa consultării şi de nespecialişti în biblioteconomie, indicii zecimali au fost înlocuiţi cu denumirea diviziunilor sau subdiviziunilor Clasificării Zecimale Universale.

Radu Irimie,
bibliotecar cabinetele documentare

Posted in noutati | Comments Off on Fondul documentar “Andrei Oţetea”