Rezultate finale concurs bibliotecar

Centralizator bibliotecar

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate finale concurs bibliotecar

Rezultat interviu concurs bibliotecar

Rezultat interviu bibliotecar

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultat interviu concurs bibliotecar

Rezultate proba practică concurs îngrijitor și proba scrisă concurs bibliotecar

rezultat proba practica ingrijitor rezultat proba scrisa bibliotecar

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate proba practică concurs îngrijitor și proba scrisă concurs bibliotecar

POST EVENIMENT TÂRGUL DE CARTE ȘI TERAPII COMPLEMENTARE – ALTERNATIV, EDIȚIA II

18 decembrie 2018

 

În acest sfârșit de săptămână, 14-16 decembrie, spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu s-au deschis pentru toți cei care au ca temă de interes, practică sau studiu sănătatea, într-o abordare integrativă/holistică, în cadrul Târgului de carte și terapii complementare – alterNativ, ediția a II-a.

Chiar dacă, datorită reorganizării compartimentelor din bibliotecă spațiul de expunere al standurilor s-a redus, acest fapt nu a diminuat nici prezența expozanților, care au venit cu cărți și informații de actualitate, produse terapeutice și ambientale, remedii și aparate de evaluare, și nici efervesvența sau implicarea publicului.

 

Diferit de prima ediție, alterNativul de anul acesta și-a concentrat atenția pe realizarea unui program de conferințe și ateliere practice și interactive, care s-au derulat, fără pauză, pe parcursul celor 3 zile: 32 de conferințe, 2 prezentări de carte și 30 de ateliere, un adevărat maraton, atât pentru organizatori, cât și pentru invitați, specialiști, speakeri, traineri, public.

Notorietatea conferențiarilor prezenți la alterNativ, dar și temele pe care aceștia le-au prezentat au determinat prezența unui auditoriu de peste 3.000 de participanți.

 

Spațiilor amenajate în incinta Bibliotecii s-au alăturat două studiouri care au fost deschise publicului alterNativ pe durata evenimentelui: Studioul KeepGiving Yoga – Sibiu și Yoga Sibiu Studio – Sacred Arts.

 

Conferințele și atelierele au fost animate de spectacole de muzică terapeutică, de la sunete de gong și boluri tibetane, la stupa noise, magic jazz & lounge care au destins atmosfera într-un mod special, rar întâlnit în sfera entertainment-ului local.

 

Cele 40 de standuri cu cărți, alimente bio și raw vegane, produse terapeutice și ambientale, remedii, servicii de terapie și consultanță au incitat curiozitatea publicului și au completat spectrul de informații din tematica evenimentului.

 

”Prezența numeroasă a participanților, dar mai ales a publicului din, iată, cea de-a II-a ediția a alterNativ, a Târgului de carte de sănătate și terapii complementare organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, demonstrează frumusețea și necesitatea unor astfel de momente, de evenimente care aduc la lumină principiul cunoașterii susținut și de biblioteca publică, în calitatea sa de furnizor principal de servicii culturale și de educație pe tot parcursul vieții pentru toate categoriile sociale și de vârstă. Chiar dacă nu ne-a fost ușor, mă bucur că am reușit să organizăm și anul acesta un program care, prin numărul mare de participanți, demonstrează că a fost unul necesar și de calitate. Pentru publicul prezent în aceste trei zile la alterNativ, Biblioteca rămâne deschisă și își prezintă colecțiile de carte de sănătate, de dezvoltare personală și evoluție spirituală.” Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Prin organizarea evenimentului Biblioteca își dezvoltă aria de intervenție în procesul de învățare pe tot parcursul vieții, oferind publicului interesat metode noi de cunoaștere și de alegere a informației.

 

”Recomand acest târg pentru conferințele și atelierele interesante, care deschid mintea și sufletul, și care oferă posibilitatea de a experimenta diverse lucruri interesante. Există cărți, produse și aparate interesante pentru evaluarea sănătății și terapie. Terapeuții discută cu doritorii și oferă informații valoroase celor interesați de dezvoltare personală și evoluție, precum și celor preocupați de AlterNativ” Adriana Neagu, terapeut QHHT România, prezent în eveniment

 

”Mă bucur că am fost voluntar la #alterNativ. Mă bucur că am avut șansa de face parte dintr-o echipă de oameni isteți, îndrăzneți, frumoși, entuziaști și muncitori. Am împărțit momente de fericire, stres sau clipe tensionate, dar cel mai important, am legat prietenii. Astfel de oameni în astfel de întâmplări extraordinare te schimba, își lasa amprenta asupra ta!” ing. Liviu Popirad, voluntar alterNativ.

 

Mulțumim celor care și-au adus contribuția la organizarea Târgului: autorități locale, susținători privați, voluntari, prieteni.

 

Organizator: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

 

 

Anca Vasilescu,

Project manager

0733 488003

 

 

 

Toate detaliile referitoare la alterNativ și la dinamica acestuia pot fi accesate pe pagina de eveniment  https://www.facebook.com/alterNativ11/

 alterNativ-e2 (1) alterNativ-e2 (2) alterNativ-e2 (3) alterNativ-e2 (4) alterNativ-e2 (5) alterNativ-e2 (6) alterNativ-e2 (7) alterNativ-e2 (8)

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on POST EVENIMENT TÂRGUL DE CARTE ȘI TERAPII COMPLEMENTARE – ALTERNATIV, EDIȚIA II

Rezultate selecției dosarelor pentru ocuparea posturilor de bibliotecar și îngrijitor

Simo0001 Simo0002

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate selecției dosarelor pentru ocuparea posturilor de bibliotecar și îngrijitor

CUMPĂRĂ TITLURI DE STAT

Afis promovare titluri de stat

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on CUMPĂRĂ TITLURI DE STAT

A-C Leonte Band, printr-un proiect unic de jazz, încheie cu succes Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA

M85_4185 M85_4223 M85_4330 M85_4496 M85_4762

Luni, 3 decembrie 2018, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA a avut loc concertul de închidere al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA pe anul 2018, după două serii de concerte care au dovedit că muzica bună și colecțiile unei Biblioteci cu un istoric bogat pot crea o experiență culturală memorabilă pentru fiecare dintre cei prezenți la evenimente.

Concertul de închidere a fost susținut de A-C Leonte Band, una dintre cele mai apreciate formule de jazz ale scenei actuale. Concertul Reveries s-a dovedit a fi un real succes pentru publicul prezent în număr mare la eveniment, interpretarea celor cinci muzicieni stârnind numeroase aprecieri cu fiecare lucrare prezentată. Vocea Anei Cristina Leonte a impresionat prin profunzime, eleganță și finețe. Vibrația eterică a vocii acesteia a fost susținută impecabil de acordurile ample ale claviaturii lui Albert Tajti. Totodată, au fost remarcați și aplaudați Alex Arcuș care a impresionat prin forța interpretării la saxofon, Michael Acker prin personalitatea acordată basului și, deopotrivă, Tavi Scurtu pentru ineditele sale improvizații la baterie.

Prin proiectul Reveries, cei cinci muzicieni reușesc admirabil să îmbine creativ muzica de jazz și acordurile fusion, aducând o notă de autenticitate și dezinvoltură repertoriului de jazz din România. Au fost remarcate interpretările compozițiilor semnate de Ana Cristina Leonte precum Puține cuvinte, piesa Dorință, pe versuri de Mihai Eminescu, și Iarnă, iarnă  de Johnny Răducanu, versuri de Nina Cassian.

Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte UCIMR: „Reușita Stagiunii se datorează în primul rând publicului numeros care a primit cu multă căldură fiecare concert. Ne bucurăm că Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA și-a format, astfel, un public al său fidel, mulțumită căruia vom reveni la începutul anului cu o nouă serie de concerte. Totodată, mulțumim producătorilor de vinuri Jidvei, Senator Wine și Villa Vinea  pentru interesul acordat acestui proiect, contribuind la conturarea unei experiențe plăcute de fiecare dată la evenimente.”

Expoziția care a încheiat acest sezon al Stagiunii a cuprins o serie de materiale imprimate și audiovizuale din colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, cu menirea de a pune în evidență eclectismul acesui gen de muzică iubit de fiecare generație. S-au remarcat în mod deosebit colecția de CD-uri „Ladies in Jazz”, DVD-ul „The Ladies Sing the Blues”, albume semnate de Mircea Tiberian și discuri de vinil care cuprind jam sessions ale unor mari muzicieni. Au fost expuse, de asemenea, volumele: „Dicționar de jazz” de Adrian Andrieș, „Notes on Music and Music Notes” de Mircea Tiberian sau „De la muzica de jazz la muzica simfonică”, lucrare de specialitate semnată de Aurel Popa.

 

 

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Consiliul Județean Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Turnul Sfatului, Profil Cultural.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

M85_4812

 

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on A-C Leonte Band, printr-un proiect unic de jazz, încheie cu succes Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA

Reveries. Concert jazz A-C Leonte la Biblioteca ASTRA

 

Poster Stagiunea ICon Arts Biblioteca ASTRA_DEC18_webAC Leonte

Luni, 3 decembrie, de la ora 19:00 publicul sibian este așteptat la concertul care încheie itinerariul tematic al evenimentelor din Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA pe anul 2018. Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va găzdui în seara zilei de luni concertul „Reveries” susținut de una dintre cele mai în vogă trupe de jazz din România: A-C Leonte Band.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, doar prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Iubitorii muzicii bune vor descoperi un concept muzical distinct, marcat de originalitatea compoziției și a mixului de stiluri jazz cu inflexiuni alese.  A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine ale scenei de jazz românesc, dar și din zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album „Angel minus Wings”. A lansat, în 2014, albumul său de debut intitulat „Secret Lover”, considerat primul album de autor creat de o solistă de jazz din România.

„Sub genericul «Reveries» sunt prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare aparte de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de a evada, ci mai degrabă de a invoca, atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială,” sunt cuvintele prin care artiștii caracterizează conceptul evenimentului.

A-C Leonte –  ”Reveries” – un concept jazz / electro / psihedelic. Vor concerta A-C Leonte – voce, vioară & fx, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcuș – saxofon alto & fx, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – baterie.

 

Expoziție specială pe tema muzicii jazz

Pentru a readuce în atenția publicului muzica de jazz, Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu a pregătit, cu prilejul evenimentului, o expoziție care aduce la lumină o serie de materiale imprimate și audiovizuale din colecțiile bibliotecii. Aceasta are menirea de a pune în evidență eclectismul acestui gen de muzică. Se remarcă în mod deosebit colecția de CD-uri „Ladies in Jazz”, DVD-ul „The Ladies Sing the Blues”, albume semnate de Mircea Tiberian și discuri de vinil care cuprind jam sessions ale unor mari muzicieni. De asemenea, iubitorii de lectură sunt invitați să consulte lucrări precum: „Dicționar de jazz” de Adrian Andrieș, „Notes on Music and Music Notes” de Mircea Tiberian sau „De la muzica de jazz la muzica simfonică”, volum semnat de Aurel Popa.

 

Despre Ana Cristina Leonte

A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup acappella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wine

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Turnul Sfatului, Profil Cultural.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Reveries. Concert jazz A-C Leonte la Biblioteca ASTRA

Rezultate concurs angajare

Scan0001 Scan0002

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate concurs angajare

Rezultate interviu concurs angajare

Bibliotecar Paznici

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate interviu concurs angajare