Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a primit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” din partea Președintelui României

decret decorare

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a primit cu onoare și bucurie înalta distincție acordată de Instituția Prezidențială prin Decretul de decorare semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis. Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost decernată Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, „în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri” (https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale).

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu este o instituție publică având un istoric vast în promovarea educației, cunoașterii, cercetării și a culturii. Astfel, în perioada 2014 – 2019, Biblioteca ASTRA, alături de alte instituții sibiene de prestigiu, a organizat o serie de expoziții prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la desfășurarea Primului Război Mondial și realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918:

 • 100 de ani de la Primul Război Mondial 1914-2014 (expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, iunie-iulie 2014);
 • Relații româno-franceze în Primul Război Mondial 1916-1918 (expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, septembrie 2015);
 • Caricatură și propagandă militară în Primul Război Mondial 1914-1918 (expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, iulie-august 2016, itinerată la Muzeul de Istorie A. Sacerdoţeanu Vâlcea – septembrie 2016);
 • Campaniile Armatei Române în anul 1917: Mărăști, Mărășești, Oituz (expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, octombrie – noiembrie 2017);
 • Primul Război Mondial. Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 (expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, noiembrie-decembrie 2018);
 • Participanți din localități sibiene la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 (expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, decembrie 2018)
 • Anul 1919 în colecții sibiene (expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, decembrie 2019).

De asemenea, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a valorificat din punct de vedere editorial multe dintre colecțiile de documente cu valoare de patrimoniu. Volumele ample au cuprins importante materiale iconografice (fotografii și cărți poștale), carte românească veche, manuscrise, foi volante, precum și numeroase piese valoroase aparținând unor colecții particulare. Toate albumele au fost realizate în cadrul Centrului de Cercetare „Andrei Oțetea” al Bibliotecii ASTRA și editate cu sprijinul Editurilor Armanis și Mega.

”În numele întregii echipe a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, primesc cu emoție și recunoștință această distincție care reprezintă încununarea eforturilor depuse de noi în slujba comunității. Importanţa muncii pe care o desfășurăm rezultă din responsabilitatea și dedicarea prin care bibliotecarii astriști aduc la îndeplinire permanent misiunea acestei instituții de cultură. Dorim să fim, și în continuare, cel puțin la nivelul performanțelor realizate până în prezent și mulțumim pentru înalta apreciere oferită de Președintele României, domnul Klaus Iohannis. Îi felicităm, totodată, pe reprezentanții tuturor celorlalte instituții și organizații din țară și străinătate care s-au implicat în derularea evenimentelor dedicate Centenarului Primului Război Mondial.”, afirmă Silviu BORȘ, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

***

Parteneri în desfășurarea proiectelor și evenimentelor organizate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu ocazia manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri au fost:

Ministerul Culturii, Consiliul Județean Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Serviciul Judeţean Sibiu. Arhivele Naţionale ale României, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Académie de La Rochelle, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Liceul Tehnologic “Ioan Lupas” Săliște, Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch, Hermannstädter Zeitung, colecționari particulari (Nicolae Bulz, Ion Radu Coman, Delia Lugojanu, Bianca Karda, Bogdan Andriescu, Filaret Mihai Teleman, Maria și Cezar Costăchescu, Tiberiu Costăchescu, Alexandru Bârsan).

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a primit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” din partea Președintelui României

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pune la dispoziția utilizatorilor servicii online

În această perioadă, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu desfășoară o serie de activități profesionale în scopul reorganizării și optimizării serviciilor puse la dispoziția publicului. În fiecare compartiment, se desfășoară acțiuni interne specifice care au în vedere verificarea și reorganizarea colecțiilor de documente pentru a oferi o mai bună vizibilitate și accesibilitate, în momentul în care se va redeschide biblioteca pentru public.

În compartimentele de împrumut carte, bibliotecarii astriști au în vedere: ● verificarea fondului de carte și documente periodice; ● reactualizarea documentelor de referință din spațiile de lectură; ● confruntarea fondului de carte existent la raft cu informațiile din baza de date (catalog electronic); ● întocmirea de situații statistice; ● preluarea și operarea solicitărilor telefonice; ● igienizarea documentelor, a mobilierului și a spațiilor.

20200323_090940 20200323_091110 20200323_092725 20200323_093627 20200323_095843 20200323_100034

Bibliotecarii care se ocupă de serviciile de evidență și prelucrare informatizată a documentelor continuă operațiunile de descriere bibliografică a documentelor conform standardelor ISBD (achiziții, donații, retroactiv), urmărind, în egală măsură: ● verificarea, corectarea și actualizarea descrierilor bibliografice din baza de date; ● scanarea cuprinsului și a copertelor publicațiilor introduse în baza de date și atașarea acestora la descrierea bibliografică corespunzătoare; ● introducerea în baza de date a datelor bibliografice din registrele de inventar; ● evidența trimestrială a publicațiilor.

20200323_103637 20200323_112732 20200323_135218 20200323_135355 20200323_135549 20200323_135942

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să își continue activitățile individuale de lectură și studiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu oferă acces online gratuit la platforma de cărți electronice Cloud Library (https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured, prin solicitare la adresa de email: cloudlibrary[at]bjastrasibiu.ro) și la Biblioteca Digitală (http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/).

Reamintim, de asemenea, faptul că prin intermediul serviciului online de asistență bibliografică BiblioSuport, utilizatorii pot beneficia de materiale în format electronic (reproduceri scanate) necesare studiului sau cercetării. În această perioadă specială, preluăm solicitările în regim gratuit, la adresa de email: bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro. Dorim să răspundem cu promptitudine tuturor solicitărilor sosite prin intermediul emailului, astfel încât utilizatorii să beneficieze de materialele necesare în timp util.

Vă mulțumim pentru că sunteți în continuare aproape de noi și vă încurajăm să respectați toate normele de igienă și recomandările autorităților.

Rămâneți conectați cu lectura și fiți încrezători!

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pune la dispoziția utilizatorilor servicii online

Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Expo Ziua Poeziei Fil Balea BJAS

 

Pe data de 21 martie se celebrează Ziua Internațională a Poeziei. Această dată a fost declarată de UNESCO începând cu anul 1999 ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua Internațională a Poeziei urmărește susținerea creației poetice, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației literare, editarea și promovarea poeziei ca artă.

Anul acesta, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj a organizat cea de-a XI-a ediție a Concursului de poezie on-line pentru elevi, competiție la care Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin Filiala Bâlea, s-a înscris cu șase elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. Premierea celor mai bune creații și a celor mai inspirați participanți va avea loc în 24 martie 2020, urmând ca numele și lucrările câștigătorilor să fie postate pe blogul: https://copiibjc.bjc.ro

poezie

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Poeziei, Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a organizat, de asemenea, o mini-expoziție cuprinzând volume de poezii și de critică literară.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Sava, bibliotecar

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filiala Bâlea

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

BiblioSuport – serviciu electronic de asistență bibliografică oferit de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

f79584592 (2)

 

În perioada suspendării programului cu publicul, generată de situația epidemiologică actuală, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune serviciul online de asistență bibliografică BiblioSuport. Acesta se adresează elevilor, studenților, cadrelor didactice, cercetătorilor și tuturor celor interesați să studieze în aceste zile.

Astfel, venim în întâmpinarea celor care doresc să își continue activitatea de studiu individual, cu sprijinul bibliotecarilor de la Biblioteca ASTRA. Prin intermediul serviciului BiblioSuport sunt puse la dispoziția utilizatorilor materiale în format electronic necesare studiului sau cercetării.

Pentru a beneficia de serviciul BiblioSuport vă invităm să:

 • accesați catalogul online: http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
 • identificați materialele de care aveți nevoie (capitole, subcapitole, articole, pagini, fragmente, cuprinsul cărții)
 • transmiteți prin email o solicitare scrisă, numele, prenumele și numărul permisului de acces la adresa: bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro

Pentru informațiile care nu se regăsesc în catalogul online, Serviciul de Documentare și Informare Bibliografică al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu oferă asistență de specialitate.

Operațiunile de scanare se vor face în conformitate cu legislația în vigoare.

f80912928

Bibliotecarii se vor implica activ în preluarea și procesarea în cel mai scurt timp posibil a solicitărilor, astfel încât, în funcție de numărul și volumul acestora, utilizatorii să beneficieze de materiale disponibile scanate.

20180830_114857 (3) 20180921_142549 (3) DSCN0026

BiblioSuport este un serviciu electronic gratuit și personalizat, documentele generate prin scanare fiind transmise electronic, pe email.

 

Vă dorim spor, inspirație și sănătate!

Posted in Uncategorized | Comments Off on BiblioSuport – serviciu electronic de asistență bibliografică oferit de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 64/ privind aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu coronavirusul SARS-COV-2 la nivelul Consiliului Județean Sibiu și al instituțiilor subordonate

Dispozitia nr.64-11.03.2020 a C.J.SB.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 64/ privind aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu coronavirusul SARS-COV-2 la nivelul Consiliului Județean Sibiu și al instituțiilor subordonate

Măsuri de prevenție şi limitare a răspândirii bolilor contagioase, inclusiv a bolii determinate de Coronavirus

Având în vedere dispozițiile și recomandările transmise de către autoritățile naționale de resort, în contextul epidemiologic actual, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu informează publicul larg cu privire la măsurile întreprinse în scopul prevenirii și răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv a celor cauzate de virusul COVID-19. Astfel:

În perioada 11 – 31 martie 2020se suspendă activitățile cu publicul în toate structurile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – toate compartimentele, sălile de lectură și filialele. Angajații bibliotecii își vor continua activitatea administrativă internă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, dar nu vor desfășura activități cu publicul.

  • ❶  În vedere suspendarea temporară a activităților cu publicul în spațiile bibliotecii, pentru moment nu este necesară returnarea documentelor la termen. Restituirea cărților se face, fără penalizare, la redeschiderea bibliotecii pentru public. Invităm cititorii să utilizeze platforma electronică CloudLibrary, accesibilă prin introducerea datelor de identificare ale utilizatorului.
  • ❷  În ceea ce privește metodele de prevenție a răspândirii infecțiilor, precizăm că, în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a fost instituit un program sporit de curățenie și igienizare: dezinfectarea frecventă a tuturor suprafețelor expuse, de uz comun (clanțe, balustrade, ferestre, butoane lifturi, mese, birouri), asigurarea substanțelor pentru dezinfectare și alimentarea constantă a dispozitivelor instalate pentru utilizatori în holuri sau punctele sanitare (săpun, soluție dezinfectantă, prosoape de hârtie).
  • ❸  Referitor la desfășurarea manifestărilor programate în spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu în luna martie, menționăm că acestea au fost anulate. Pentru informații actualizate cu privire la desfășurarea, anularea sau amânarea unor evenimente ulterioare, vă rugăm să consultați periodic site-ul instituției sau pagina de Facebook.

În funcție de evoluția situației și de comunicările ulterioare transmise de autoritățile naționale, județene și locale, vom face noi precizări.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă încurajăm să respectați toate normele de igienă și recomandările autorităților!

Silviu BORȘ,
Manager
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Măsuri de prevenție şi limitare a răspândirii bolilor contagioase, inclusiv a bolii determinate de Coronavirus

COVORAȘUL POVESTITOR s-a așternut la Biblioteca ASTRA

„A fost odată ca niciodată” sau „Și când covorul s-a desfăcut, / Povestea a și început!”

Covorașul povestitor (1) Covorașul povestitor (2) Covorașul povestitor (4) Covorașul povestitor (5)

Așa a debutat sesiunea de lectură desfășurată miercuri, 26 februarie 2020, în cadrul Filialei Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Lectura, interpretarea și jocul s-au îmbinat perfect în programul pregătit de Clara Samoilă, profesor consilier școlar, la invitația Danielei Sava, bibliotecar al Filialei Bâlea. Cei care s-au bucurat de lectura poveștii „Pădurea vrăjită” au fost elevii clasei a II-a de la Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 din Sibiu, însoțiți de prof. psihopedagog Laura Udrel.

Expunerea poveștilor sub forma unui covoraș este o metodă alternativă care combină lectura cu teatrul de păpuși sau marionete, copiii având astfel prilejul de a savura lumea deschisă între coperțile cărții. Micuții nu doar au ascultat povestea interpretată, ci au avut posibilitatea de a se implica activ în desfășurarea momentelor. Alături de autoarea și prezentatoarea Clara Samoilă, juniorii s-au bucurat să manevreze personajele poveștii (animalele din pădure, cufărul, vântul, norii, picăturile de ploaie) și să imite sunetele create de fenomenele naturii.

La finalul călătoriei de pe covorașul povestitor, micuții participanți au fost nerăbdători să răspundă întrebărilor adresate și foarte entuziasmați să își expună propriile păreri. Educativă și interactivă, întâlnirea a adus multă bucurie copiilor de clasa a II-a, dovedind, o dată în plus, beneficiile aduse de metodele alternative de desfășurare a sesiunilor de lectură.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on COVORAȘUL POVESTITOR s-a așternut la Biblioteca ASTRA

De la classic la tango finesse. Concert pentru acordeon susținut de Fernando Mihalache la Biblioteca ASTRA

Poster De la classic la tango finesse, Fernando Mihalache

Unul dintre cei mai apreciați și versatili acordeoniști din România, Fernando Mihalache, va susține recitalul „De la classic la tango finesse” în seara zilei de luni, 2 martie 2020, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Programul Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA se continuă printr-un concert de excepție care propune o incursiune inedită de la repertoriul muzicii clasice către cel modern. Din program vor face parte adaptări spectaculoase pentru acordeon și lucrări compuse de J.S. Bach, G. Fr. Händel, W.A. Mozart, Fr. Chopin, P.I. Ceaikovski, A. Dvořák, E. Doga, A. Piazzolla, R. Galliano.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin rezervarea solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Experiența culturală va fi îmbogățită, și cu acest prilej, prin expoziția specială realizată cu inspirația programului serii, ocazie de a redescoperi documente valoroase aflate în patrimoniul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Seara se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri din portofoliul Senator Wines, partenerii evenimentului.

Născut în anul 1979, Fernando Mihalache a studiat compoziţia cu Liviu Dănceanu, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, apoi a finalizat studiile de Master cu Aurel Stroe şi Dan Dediu, iar teza de doctorat, cu titlul „Muzica de film românească”, a susținut-o sub îndrumarea profesorului Octavian Nemescu.

După absolvirea cursurilor universitare participă la workshopuri şi cursuri de acordeon cu profesori renumiţi precum: Massimiliano Pitocco, Yuri Shishkin, Frank Angelis, Frederich Lips, Vojin Vasovici, Xiao Quing Cao, Raimondas Sviackevicius, Giuseppe Scigliano, Alfred Melichar.

Fernando Mihalache este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, concerte, la recitaluri camerale.

Ȋn anul 2014 înfiinţează prima clasă de acordeon la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Susţine o serie de recitaluri în ansamblul Traffic Strings la Ateneu, Sala Radio, precum şi în ţară în diverse festivaluri. Tot cu acest ansamblu realizează şi două compact discuri: Tango Finesse (2009) şi Tango Aficionado (2013).

Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele unui proiect de anvergură – Accord Vibes (acordeon, vibrafon şi contrabas) cu care susţine mai multe recitaluri şi turnee, precum şi două compact discuri: Just Musette (2013) și Just Tango (2016).

Un alt proiect unic prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas), cât şi prin repertoriul abordat este Maxim Quartet, proiect ce participă în festivaluri de prestigiu precum:  Festivalul George Enescu, European Weeks Festival in Passau ori Festival of Ierusalim.

Ȋn Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”, din anul 2017, susţine în primă audiţie românească alături de Orchestra de Cameră Radio, „Concertul pentru Acordeon şi Ansamblu de Cameră” de Aurel Stroe.

Ȋn septembrie 2018, în cadrul turneului naţional „Muzica Palatelor României”, prezintă primul proiect solo la acordeon şi bayan, intitulat „De la Bach la Galliano”.

Un proiect inedit în peisajul muzical românesc este „Synthcordia”, Fernando Mihalache (bayan) și Cătălin Creţu (electronics și live video processing) cu lucrări semnate de cei doi interpreţi, prezentat în cadrul festivalului „Săptămana Internaţională a Muzicii Noi”din 2019.

Ȋn noiembrie 2019, publică primul volum de Sonate (D. Scarlatti) aranjate pentru acordeon, iar în 2020 face o transcripţie a Invenţiunilor la două voci de J.S. Bach.

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect inițiat în anul 2018 de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR),

Parteneri culturali: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines,

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Cronica Română, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Ora de Sibiu, Profil Cultural, Agenția de Carte, România Pozitivă

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on De la classic la tango finesse. Concert pentru acordeon susținut de Fernando Mihalache la Biblioteca ASTRA

DONEAZĂ O CARTE NOUĂ! – Campanie de colectare de cărți pentru copii

Afis Campanie Doneaza o carte noua flyer verso

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu vă invită să participați la Campania de colectare de cărți pentru copii – Donează o carte nouă!, inițiativă demarată cu scopul de a sprijini dotarea bibliotecilor din comunitățile rurale ale Județului Sibiu.

Dacă doriți să susțineți accesul copiilor la carte și educație, vă așteptăm să vă alăturați campaniei noastre pe tot parcursul anului 2020. Puteți dona cărți noi sau în stare foarte bună, editate recent, pentru categoria de vârstă 7–18 ani: literatură, cărți de ficțiune, atlase, enciclopedii, dicționare, cărți pentru activități didactice, artistice și recreative.

Punctele de colectare ale cărților se află în compartimentele cu public din sediul central (Str. George Barițiu, nr. 7, Sibiu) și la sediile filialelor Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu:

–         Hipodrom (Str. Rahovei, nr. 14);

–         Bâlea (Str. Bâlea, nr. 9);

–         Valea Aurie (Str. Ludoș, nr. 9, bl. 31);

–         Vasile Aaron (Str. Semaforului, nr. 19);

–         Cisnădie (Str. Țesătorilor, nr. 6, Cisnădie).

 

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on DONEAZĂ O CARTE NOUĂ! – Campanie de colectare de cărți pentru copii

Prezentări de carte la Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu

Vineri, 14 februarie 2020, începând cu ora 13:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va avea loc prezentarea a trei cărți apărute recent la Editura „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul face parte din proiectul „Citiți românește!”, caravana culturală organizată în anul 2020, atât în țară, cât și peste hotare, de către Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea”, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Coperta Ctin Argesanu coperta Ioan Barbu coperta Ion Draghici

În cadrul evenimentului literar, vor fi prezentate volumele: „Eroii mei cu nume de stele” (povestiri) de Ioan Barbu, „Somnul de piatră” (proză scurtă) de Ion Drăghici și „Cântec târziu” (roman) de Constantin Argeșanu. Cei trei autori sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sibiu.

Moderator al evenimentului va fi conf. univ. dr. Remus Grigorescu, iar Anca Sîrghie, Ioan Barbu și George Voica vor prezenta, pe rând, aparițiile editoriale amintite.

***

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Prezentări de carte la Biblioteca Județeana ASTRA Sibiu