Concert de pian Mădălina Pașol alături de laureații concursului „Valori pianistice”, luni seară la Biblioteca ASTRA

Poster Biblioteca ASTRA Madalina Pasol 18nov

Reputata pianistă Mădălina Pașol alături de laureații concursului „Valori pianistice” sunt invitații evenimentului care va încheia sezonul 2019 al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA. Concertul va avea loc luni, 18 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

În completarea programului bogat, de care s-a bucurat un public numeros pe cuprinsul întregului  sezon, evenimentul va cuprinde un recital fermecător de pian din care vor face parte lucrări de  J.S. Bach, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Liszt, E. Grieg, G. Dinicu și A. Piazzolla.

Alături de Mădălina Pașol vor interpreta: Sabina Tomulescu, Andrei Martinescu și Ștefan Buzdugan, talentați interpreți care promit să devină viitoare nume mari ale muzicii clasice românești.

Evenimentul va avea loc cu intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Și cu acest prilej, Biblioteca Județeană ASTRA va pregăti o expoziție de colecție inspirată de programul concertului. Seara se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferite de Senator Wines, partenerii Stagiuni ICon Arts@Biblioteca ASTRA.

Madalina Pasol - Foto Mihai Benea

Despre Mădălina Pașol

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa “Nachwuchs Forderung Stipendium – NaFog” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum şi diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistică a Mădălinei Paşol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naţionale şi internaţionale: bursa NaFog a Senatului Cultural German, bursa Fundaţiei Paul Hindemith, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universităţii de Muzică din Bucureşti, bursa Fundaţiei Georg Schumann, Concursul Internaţional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internaţional ARD – Munchen, Marele Premiu – Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş.

Din anul 2014, Mădălina Paşol se dedică promovării tinerelor talente, artiştilor români şi valorilor culturale naţionale pe plan regional şi internaţional în cadrul Institutului de Arte pe care îl conduce. Printre iniţiativele culturale se numără “Pianina – Play me – CANTA!” în colaborare cu Metrorex – Bucureşti şi concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înfiinţare o instituţie culturală care promovează arta şi cultura în spaţii neconvenţionale.

Mădălina Paşol a susţinut cursuri de măiestrie, concerte şi recitaluri în Europa şi Asia.

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Agenția de Carte, România Pozitivă

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Concert de pian Mădălina Pașol alături de laureații concursului „Valori pianistice”, luni seară la Biblioteca ASTRA

A III-a ediție a Târgului de carte de sănătate și terapii complementare – alterNativ la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

În perioada 8 – 10 noiembrie 2019, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a organizat cea de-a III-a ediție a Târgului de carte de sănătate și terapii complementare – alterNativ, un proiect  co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul Agendei Culturale 2019. Cu acest prilej, s-au reunit o serie expozanți și profesioniști din domeniul medicinei alternative pentru a aduce în atenția publicului interesat noutăți legate de terapiile complementare.

Cei care au expus au promovat un stil de viață sănătos, produse naturiste, produse cosmetice și de îngrijire personală, aparatură pentru gătit de ultimă generație, apa bazică alcalină și, nu în ultimul rând, au participat cu exponate creatori de bijuterii și aranjamente florale. În cele trei zile ale târgului au fost organizate prezentări și conferințe susținute de Nicolae RĂDULESCU, Loredana KASCHOVITS, Cezar POPESCU, Magdalena BĂLAN, Mircea NEGREA și Dorin ILEA. De asemenea, dl. Christos Nikitas POULIS, kinetoterapeut și athletic trainer în cadrul ELLADA SPORT MED LAB, a susținut demonstrații având ca temă „Recuperarea medicală și sportivă inovativă: Conceptul Rockford Kinesiology”. În egală măsură, bibliotecarii Compartimentului împrumut carte au pregătit o expoziție de documente, prin intermediul căreia au fost aduse la lumină o serie de materiale având ca tematică medicina alternativă și dezvoltarea personală.20191109_170229 20191109_171233 20191109_172142 20191109_172924 20191109_181208 20191110_140639

Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu pentru susținerea continuă a activităților Bibliotecii Județene ASTRA. În egală măsură, dorim să mulțumim participanților la acest târg, vizitatorilor care a trecut în aceste zile pragul bibliotecii, tuturor celor care s-au implicat activ în organizare. Am câștigat împreună experiență și ne bucurăm că, și în acest an, am readus în atenția publicului educația pentru sănătate, medicina alternativă și terapiile complementare. Suntem conștienți că, în lumea de astăzi, rolul acestora, dar și al medicinei preventive este esențial, de aceea ne gândim să ducem mai departe acest proiect, tocmai pentru a face conexiuni între diferite domenii, categorii de profesioniști și public, dar și pentru a veni  în întâmpinarea celor care sunt interesați în mod direct de aceste aspecte ale vieții cotidiene contemporane, a subliniat Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Proiectul alterNativ – Târg de carte de sănătate și terapii complementare face parte din strategia Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu de promovare a patrimoniului acesteia și a memoriei locale, de susținere permanentă a educației, culturii și cunoașterii, fiind în egală măsură un spațiu al interacțiunii între domenii legate de sănătate, terapii complementare, medicină preventivă și alternativă.

Toate proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on A III-a ediție a Târgului de carte de sănătate și terapii complementare – alterNativ la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

alterNativ – Carte, sănătate și terapii complementare

af

În perioada 8 -10 noiembrie 2019, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, va avea loc cea de-a III-a ediție a proiectului alterNativ – Târg de carte de sănătate și terapii complementare, eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Cu acest prilej, publicul va avea ocazia să ia parte la conferințe, demonstrații și prezentări susținute de medici, terapeuți și reprezentanți ai unor organizații care promovează terapiile complementare. În egală măsură, pe lângă spațiile destinate interacțiunii între participanții la târg și public, Biblioteca Județeană ASTRA propune publicului o expoziție de carte având ca temă medicina alternativă și dezvoltarea personală. Astfel, și de această dată, biblioteca vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să fie informați, punând la dispoziția acestora o serie de documente având ca subiect principal medicina alternativă.

Anul acesta, agenda alterNativ cuprinde conferințe, demonstrații și prezentări al căror scop este diseminarea unor informații utile referitoare la noile tendințe din medicina alternativă și terapiile complementare. Printre invitați se află: Vergiliu Cezar Popescu (osteopat), Nicolae Rădulescu (medic), Loredana Kaschovits, Christos Nikitas Poulis (CERS), Dorin Ilea (AGEAC), Mircea Negrea (Preventiv Revital Center), Cristian Cioranu (Centrul de Medicină Vibrațională).

Spațiile multifuncționale ale bibliotecii vor deveni locuri de întâlnire și interacțiune pentru publicul interesat și profesioniști din domenii diverse.

Toți cei interesați sunt așteptați de vineri până duminică, în intervalul orar 9:00 – 22:00, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, str. George Barițiu, nr.7, Corp B, Foaier, et. 1 și 2.

***

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

PROGRAM

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on alterNativ – Carte, sănătate și terapii complementare

Proust în Transilvania – experiment psihologic interactiv

PROUST_RO (1)

Vineri, 8 noiembrie 2019, începând cu ora 18:00, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, va avea loc evenimentul „Proust în Transilvania”, un experiment psihologic inedit.

Pornind de la experimentele fenomenului Proust și de la evenimentul de succes ”Snidge Scrumpin”, derulat în cadrul Festivalului Being Human (Marea Britanie), „Proust în Transilvania” pune în evidență mirosuri și gusturi specifice aparținând acestei zone. Astfel, experimentul inedit pentru spațiul cultural românesc cartografiază mirosurile unor elemente gastronomice caracteristice acestei arii geografice: țuică, brânzeturi, cârnați afumați ori hencleș, și legătura lor subtilă cu amintiri și experiențe din trecutul personal.

Vor fi prezentate o serie de mirosuri din regiunea Transilvaniei, urmând ca apoi participanții să rememoreze, să descrie și să evalueze, în diferite moduri, propriile amintiri. Evenimentul include și o discuție despre rolul mirosului în romanul „Dracula” scris de Bram Stoker, o carte care a făcut Transilvania celebră. Anul acesta, când Sibiul este declarat Regiune Gastronomică Europeană, „Proust în Transilvania” se alătură conferinței academice “Craving Planet Earth: Food in Culture – Past, Present and Future”, organizată de Universitate Lucian Blaga din Sibiu și University of Wolverhampton, Marea Britanie. De asemenea, acesta este inclus în agenda Festivalului Being Human, singurul festival național dedicat științelor umaniste din Marea Britanie.

Evenimentul, coordonat de Prof. Sebastian Groes și psihologul Tom Mercer de la University of Wolverhampton, se va desfășura în limba engleză, vineri, 8 noiembrie 2019, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. G. Barițiu nr. 5, Corp A, et. 2, începând cu ora 18:00. Va fi urmat de o lectură din scrierile autorilor Niall Griffiths, Kerry Hadley-Pryce și Radu Vancu și de discuții cu aceștia la un pahar de vin.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul AHRC și Wellcome Trust, Marea Britanie, precum și al Institutului Hasso Platner din cadrul ULBS. Partener: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Proust în Transilvania – experiment psihologic interactiv

PERCUSSIONEscu. Un concert tonic pe ritmuri noi, clasice și jazz, luni la Biblioteca ASTRA

Poster PercussionEscu Biblioteca ASTRA

Luni, 4 noiembrie, de la ora 19:00, Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA va găzdui un spectacol unic de percuție pe ritmuri jazz, clasice și contemporane susținut de îndrăgitul duo PERCUSSIONEscu.

Evenimentul este invitat în cadrul Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA și face parte din programul Transylvania Live. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin rezervarea solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Întregul concert este construit în jurul dialogului creativ dintre două dintre cele mai importante instrumente de percuție: marimba și vibrafonul, instrumente cu posibilități infinite, ce redau sonorități complexe, exotice și inedite în spațiul românesc, oferind un spectru fascinant de efecte, culori și forme sonore.

Cei doi interpreți, Irina Rădulescu – marimbă și Răzvan Florescu – vibrafon, s-au făcut remarcați pe numeroase scene din țară și străinătate prin abordarea unică a ansamblului PERCUSSIONEscu ce propune publicului un program muzical aparte, aflat la confluența stilurilor clasic, jazz și contemporan. Astfel a luat naștere „Vibraimba”, un concept hibrid care descrie cel mai bine combinația exotică de instrumente și, de altfel, noua direcție stilistică ce se conturează prin fiecare concert.

Programul concertului va cuprinde lucrări pentru duo de marimbă și vibrafon compuse de A. Petrache, E. Sejourne, K. Abe, J.S. Chappi, B. Pintilie și DanDe Popescu. Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va pregăti și cu acest  prilej o expoziție specială inspirată de tematica propusă de artiști și proiect.

Seara se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferite de Senator Wines, partenerii Stagiuni ICon Arts@Biblioteca ASTRA.

Evenimentul va avea loc în continuarea programului Transylvania Live, organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust, un proiect cultural co-finanțat de AFCN.

Despre PERCUSSIONEscu

Versatilitatea, sensibilitatea, virtuozitatea și interesul permanent pentru inovație sunt elementele care definesc PERCUSSIONEscu, singura formație camerală de percuție din România, înființată în anul 2016 de către tinerii muzicieni Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Inițiativa celor doi are ca fundament pasiunea comună pentru muzica de cameră și pentru muzica nouă deopotrivă, precum și afinititatea pentru instrumentele melodice, respectiv vibrafonul și marimba, două dintre cele mai sofisticate și spectaculoase instrumente de percuție.

Direcția muzicală pe care o propune PERCUSSIONEscu este inedită, artiștii căutând în permanență să împărtășească publicului muzica ce se află la granițele a trei stiluri distincte: clasic, jazz și clasic-contemporan. Abordarea îndrăzneață și originală a celor doi a fost imediat observată și apreciată încă de la debut, câștigând aprecierea publicului cu fiecare apariție.

Printre cele mai importante realizări ale formației se numără reprezentarea Universității Naționale de Muzică din București la Festivalul și Concursul internațional “Umanitaria” din Milano (2017), obținerea dublei burse Erasmus pentru anul universitar 2018-2019 la Academia de Muzică Janaček din Brno, Cehia (prima bursă Erasmus oferită de UNMB pentru o formație camerală), debutul internațional ce a avut loc în luna decembrie a anului trecut, prin susținerea unui concert în cadrul Festivalului Internațional de Percuție din Brno.

Printre realizările recente se numără seria de concerte în cadrul proiectului “Transilvania Live” și concertul “Vibraimba” susținut la Paris, în urma obținerii marelui premiu al concursului “Festivalul muzicii maghiare”. În prezent fac parte din proiectul “Connectarts”, prima platformă online din România dedicată promovării Profesioniste a tinerilor interpreți de muzică clasică/contemporană.

Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Parteneri principali: Exces Music, programul „Oportunități la tine acasă” (inițiat de UCIMR), Casa de cultură a Municipiului Sibiu

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Capital Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Agenția de Carte, România Pozitivă

Despre Transylvania Live. Eforturi unite pentru revitalizarea patrimoniului

Această invitație este făcută de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și Fundația Mihai Eminescu Trust cu scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat „Transylvania Live”.

Sub egida programului Transylvania Live, cele două instituții cu meniri complementare au anunțat organizarea a numeroase evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale, pentru a încuraja comunitățile să devină parte activă în acest demers și, totodată, de a promova muzica bună, artele contemporane, oferind oportunități de afirmare și scene inedite tinerilor artiști din România. Cum atât MET cât și UCIMR organizau evenimente în regiune, fie împreună, fie separat, și-au reunit eforturile și mai asumat sub egida programului Transylvania Live.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on PERCUSSIONEscu. Un concert tonic pe ritmuri noi, clasice și jazz, luni la Biblioteca ASTRA

Rezultate examen promovare

Rezultate examen promovare

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Rezultate examen promovare

Vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” și lansarea albumului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

20191025_123950

Vineri, 25 octombrie 2019, a avut loc în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” și lansarea albumului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”, eveniment care face parte din proiectul cu același titlu, inițiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, în cadrul programelor incluse în Agenda Culturală 2019.

Au fost prezenți la acest eveniment important, membri ai echipei, colaboratori și un public numeros. Expoziția „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” include documente cu valoare de patrimoniu: cărți poștale, cărți de bucate, rețete culinare, ex-libris-uri și documente referitoare la dietetică. Alături de cărți poștale și fotografii, reprezentând spațiul arhitectural sibian, au fost aduse din arhive private și din Colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, elemente vizuale care surprind detalii ale vieții culinare cotidiene din perioada modernă și contemporană. Astfel, echipa proiectului propune o călătorie în imagini și texte, care reflectă stilul de viață al locuitorilor orașului Sibiu în secolele trecute.

20191025_120534 20191025_120755 20191025_121729 20191025_123537 20191025_123747 20191025_125013

Proiectul „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” face parte din strategia Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu de promovare a patrimoniului, a memoriei locale și de susținere permanentă a educației, culturii și cunoașterii.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 25–31.10.2019, în programul de funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 7, Foaier, Corp B, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00, și sâmbătă, între 9:00 și 13:00.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” și lansarea albumului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva” la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu premiază finaliștii Concursului de lectură „Bătălia Cărților”

Batalia Cartilor - Finala

Miercuri, 30 octombrie 2018, începând cu ora 13:00, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, Foaier, va avea loc finala Concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor”. Evenimentul încheie cea de-a III-a ediție a concursului desfășurat la Sibiu, proiectul fiind inițiat de Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, alături de ANBPR, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a atrage publicul de toate vârstele.

Competiția s-a derulat pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani). Pe parcursul celor șapte luni de desfășurare (aprilie-octombrie a.c.), participanții au avut de parcurs câte 10 cărți pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală. Un aspect inedit în cadrul acestei ediții a fost faptul că s-a încurajat lectura în familie. Astfel, în competiție au intrat deopotrivă copii și părinți, fiecare la categoria de vârstă corespunzătoare.

În etapa finală a „Bătăliei Cărților”, ajung participanții care au citit toate cele zece titluri propuse pentru o categorie de vârstă şi care prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare. Participantul cu cea mai valoroasă și convingătoare pledoarie în cadrul evenimentului public final va deveni „Cititorul anului 2019” (pentru fiecare categorie de vârstă), iar volumul care  va obține cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni „Cartea anului 2019”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură, câștigătorii etapei locale urmând să participe la etapa națională.

Finala Concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor” se va desfășura miercuri, 30 octombrie, ore 13:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Corp B (Str. George Barițiu, nr.7, parter). La dezbaterea finală, moderatori vor fi câștigătorii ediției precedente, alături de bibliotecarii astriști, sub îndrumarea cărora s-au desfășurat toate activitățile.

Îi așteptăm cu drag pe toți participanții împreună cu susținătorii lor!

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu premiază finaliștii Concursului de lectură „Bătălia Cărților”

Curs de germană pentru copii la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Din data de 7 octombrie 2019, în cadrul Filialei Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a început un curs de limba germană – începători, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani. Derularea cursului va avea loc pe parcursul întregului an școlar, până în data de 8 iunie 2020.

Poză curs germană (1) Poză curs germană (2) Poză curs germană (3)

Cursul a fost inițiat de bibliotecar Daniela Sava, iar tânăra invitată să susțină cursul de germană pentru copii este Daniela Drăgoiu, de profesie psihopedagog, o mai veche colaboratoare a bibliotecii. Pe parcursul întâlnirilor, copiii vor descoperi tainele limbii germane prin metode interactive și creative, utilizând totodată materiale didactice adaptate, din colecțiile bibliotecii. Cursurile se desfășoară săptămânal, în ziua de luni, între orele 17:00 și 18:00, în sediul Filialei Bâlea, situat pe Strada Bâlea, Bl. 9.

Înscrierea micilor participanți s-a făcut de către părinți, la sediul filialei bibliotecii, conform Regulamentului de organizare și desfășurare a cursului de germană (anexat) și în limita locurilor disponibile. Participarea copiilor la cursul de germană este gratuită, prin intermediul deținerii unui permis de utilizator valid.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Regulament

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on Curs de germană pentru copii la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

„Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” – expoziție și lansare de album în cadrul proiectului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”

invitatie cu titlu

Vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 12:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va avea loc vernisajul expoziției „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană”, eveniment care se va derula în cadrul proiectului Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva, inițiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2019.

Expoziția „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” cuprinde o serie impresionantă de materiale cu valoare de patrimoniu: cărți poștale, ex-libris-uri, cărți de bucate aflate în colecțiile Bibliotecii ASTRA, elemente vizuale din arhiva on-line Alt-Hermannstadt in Ansichtskarten, Fotos, Gemälden und Grafiken și materiale aparținând colecționarilor Marian Bozdoc și Ioan  Dejugan.

Arta culinară, dietetica și arhitectura urbană sunt cele trei subiecte care constituie traseul expozițional propus publicului sibian cu prilejul sărbătoririi gastronomiei în regiunea Sibiului. Biblioteca aduce în atenția publicului o experiență vizuală inedită, un periplu în arhitectura Sibiului, o călătorie în lumea gastronomică a secolelor trecute, fiind puse în evidență arhitectura orașului Sibiu, modul sănătos de preparare a alimentelor, etica și estetica gastronomică.

bja image000033 bja image000043

„În proiectul Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu reunește o serie de activități interactive care au drept scop promovarea culturii gastronomice și educația prin cultură. Astfel, o serie de documente cu valoare de patrimoniu constituie discursul vizual menit să pună în lumină cultura gastronomică a secolelor trecute, într-un spațiu al diversității și al interacțiunilor culturale.” declară Silviu BORȘ, directorul Bibliotecii Județene ASTRA.

Cu prilejul vernisajului, va avea loc lansarea albumului Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva, o lucrare amplă care include elementele vizuale prezentate în expoziție, alături de alte documente cu valoare de patrimoniu.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 25–31.10.2019, în programul de funcționare al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Str. George Barițiu, nr. 7, Foaier, Corp B, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00, și sâmbătă, între 9:00 și 13:00.

Posted in evenimente, noutati | Comments Off on „Arhitectură culinară sibiană în perioada modernă și contemporană” – expoziție și lansare de album în cadrul proiectului „Hermannstadt/ Nagyszeben/ Cibinium Culinaria Rediviva”