Sibienii au dovedit încă o dată că iubesc muzica bună. Concertul Blue Noise a marcat finalul de sezon al Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA

 

Comunicat de presă 28 martie 2018

Luni, 26 martie 2018, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a avut loc ultimul concert al primei ediții a Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA, susținut de trupa Blue Noise. Pentru a cincea oară în această stagiune, Sala Festivă a fost plină, iar sibienii au dovedit încă o dată cât de mult iubesc muzica bună, publicul fiind cucerit de prestația impecabilă a celor șase muzicieni.

M85_3321

Ana Maria Alexa (soprană), Elena Moroșanu (mezzo soprană), Ana Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) și Denis Bolborea (beatbox, soundbox) s-au remarcat și de această dată prin calitățile interpretative excepționale și abordarea muzicală inovativă. Under Pressure, Prime Time, Bumble Bee, Love Won’t Run sau Dor de viață sunt câteva dintre melodiile care au încântat publicul prin originalitate, naturalețe și rafinamentul interpretării. A fost un concert din care nu au lipsit buna dispoziție și bucuria întâlnirii cu muzica a capella, capabilă să transmită emoții profunde, deși pe scenă nu a fost prezent nici un instrument muzical.

M85_3161

„Avem plăcerea de a avea pe scena Sălii Festive artiști români deosebit de talentați. Ei aduc de fiecare dată, în cadrul acestei Stagiuni inedite, frumusețea muzicii interpretate autentic. Adresăm mulțumiri publicului și artiștilor care au concertat în această stagiune. Alături de noi au fost producătorii din Rîu Sadului, Cramele Jidvei și Villa Vinea care au oferit pentru degustare vinuri și produse gastronomice locale. Ne bucură parteneriatul cu UCIMR și ICon Arts, în urma căruia s-au pus bazele Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA și mulțumim, pe această cale, Consiliului Județean Sibiu pentru susținerea activităților pe care le desfășurăm,” a spus Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

„Timp de trei luni, Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA s-a bucurat de sprijinul neașteptat al sibienilor și suntem onorați că acest prim sezon s-a bucurat de un asemenea succes. Toate acestea au fost posibile prin realizarea unui parteneriat exemplar desfășurat între o instituție de stat și o organizație independentă de utilitate publică precum Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Mulțumim partenerilor, jurnaliștilor și tuturor celor care au fost prezenți. Vă așteptăm cu drag în această vară la ediția cu numărul XVI a Festivalului ICon Arts care vă promite de pe-acum un program excepțional,” a decarat Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte la UCIMR.

M85_3511

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA s-a bucurat de prezența a sute de persoane care au participat la evenimente. Publicul a fost mereu extrem de receptiv, revenind de fiecare dată cu mult entuziasm. Concertele au fost susținute de Adrian Nour Trio, Cvartetul Solartis, Viorica Pintilie & Friends, Duo Kitharsis și Blue Noise, toți muzicieni de valoare din România, care au adus interpretări originale, dovedind talent și pasiune pentru muzică.

Organizatorii promit reluarea Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA și în toamna acestui an, păstrând formatul și invitând artiști de valoare, în cadrul programului derulat de UCIMR „Oportunități la tine acasă” prin care sunt promovați tinerii artiști excepționali din România. De asemenea, Biblioteca Județeană ASTRA va organiza în cadrul concertelor următoare expoziții inedite din colecțiile sale, în consonanță cu tematica fiecărui eveniment.

Artele noi întâlnesc tradițiile vechi este motto-ul concertelor Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA, avanpremieră muzicală, dar și culinară în perspectiva evenimentelor care se vor derula în 2019, cu ocazia programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

LSSO 1

London Schools Symphony Orchestra va concerta în această vară la ICon Arts Transilvania, pentru prima dată în România

 

În continuare, sibienii sunt invitați să participe la Festivalul ICon Arts Transilvania 2018 care a pregătit o serie de evenimente sub același motto. Spațiile de desfășurare vor fi localitățile încărcate de istorie din Sudul Transilvaniei și împrejurimi: Biertan, Richiș, Alma Vii, Viscri, Mălâncrav, Cloașterf, Sibiu dar și Râșnov și Castelul Peleș din Sinaia.

Evenimentele vor avea loc în perioada 24 iulie – 11 august, iar unul dintre cele mai așteptate este concertul din 30 iulie susținut de London Schools Symphony Orchestra (LSSO), sub bagheta dirijorului Peter Ash, eveniment ce va avea loc pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu. Mai multe amănunte despre programul complet al Festivalului, organizatorii vor anunța curând. Noutăți pe pagina de Facebook ICon Arts.

 

Mai multe amănunte despre organizatori, în atașament.

 

 

Vă mulțumim,

UCIMR & Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

 

 

 

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.