Ziua Internațională a Poeziei sărbătorită la Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Expo Ziua Poeziei Fil Balea BJAS

 

Pe data de 21 martie se celebrează Ziua Internațională a Poeziei. Această dată a fost declarată de UNESCO începând cu anul 1999 ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua Internațională a Poeziei urmărește susținerea creației poetice, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației literare, editarea și promovarea poeziei ca artă.

Anul acesta, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” Cluj a organizat cea de-a XI-a ediție a Concursului de poezie on-line pentru elevi, competiție la care Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin Filiala Bâlea, s-a înscris cu șase elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu. Premierea celor mai bune creații și a celor mai inspirați participanți va avea loc în 24 martie 2020, urmând ca numele și lucrările câștigătorilor să fie postate pe blogul: https://copiibjc.bjc.ro

poezie

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Poeziei, Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a organizat, de asemenea, o mini-expoziție cuprinzând volume de poezii și de critică literară.

***

Toate activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se organizează cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Sava, bibliotecar

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filiala Bâlea

This entry was posted in evenimente, noutati. Bookmark the permalink.