Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
25 noiembrie este Ziua Internațională a Eliminării Violenței Împotriva Femeilor. Anul acesta, timp de șaisprezece zile, prin campania #OrangeTheWorld: End Violence against Women Now!, #ONU aduce în atenția publicului un aspect esențial al vieții domestice în pandemie. Conform statisticilor, de-a lungul vieții, una din trei femei a fost victimă a violenței, a unui abuz fizic, verbal sau emoțional. 
 
#UN_Women – Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor – arată că, în perioada pandemiei, violența asupra femeilor a crescut. Astfel, două din trei femei au trecut printr-un episod violent și ar putea întâmpina dificultăți în ceea ce privește procurarea hranei.

În acest context, Biblioteca Județeană #ASTRA Sibiu propune cititorilor o serie de publicații al căror subiect este violența domestică și nevoia de emancipare a femeilor. Cei interesați au posibilitatea să împrumute acasă volumele din imagini, disponibile la Compartimentul Împrumut Carte pentru Adulți și în filiale.

***
Sursa informațiilor: 
https://www.un.org/en/observances/ending-violence-against-women-day

***

Toate proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.