Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luni, 28 iunie 2021, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a avut loc prezentarea volumului „Drumuri și destine. Între Fofeldea și Milwaukee”, semnat de Daniela Tania Velțan, profesoară de limba și literatura franceză.

Publicată la Editura Total Publishing din București, în anul 2021, monografia cuprinde, în cele 304 de pagini, o vastă istorie a existenței și vieții unor întregi familii din satul Fofeldea, Județul Sibiu.

În impresiile de lectură publicate în prefața volumului, Dorica Bucur Dancu notează astfel: „Drumuri  și destine. Între Fofeldea și Milwaukee este un studiu monografic, o adevărată saga a unor familii din satul Fofeldea, județul Sibiu, a căror istorie se înscrie în contextul fenomenului imigrației de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, când Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, când mulți tineri își părăseau satul natal și plecau în Statele Unite, singura soluție întrevăzută atunci pentru a-și ameliora condiția social-economică, dar și pentru a evita încorporarea în armata imperială, instituție străină de năzuințele lor, de aspirațiile naționale ale românilor ardeleni.

Studiul Danielei Velțan este o reconstituire a parcursului existențial al familiei sale și se bazează pe o bibliografie generală bogată, pe studii vechi și recente, cu ajutorul cărora a reușitsă proiecteze povestea familiei și a comunității   satului pe fundalul unui secol extrem de complicat, să înțeleagă evenimentele și, mai ales, semnificația lor.”

Autoarea Daniela Tania Velțan a avut amabilitatea de a dona Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu patru volume care vor fi curând disponibile pentru public în colecțiile de publicații.

Evenimentul a beneficiat de prezența d-nei prof. dr. Doina Maria Simion, prof. univ. dr. Sultana Avram și a artistului fotograf Jeno Major, moderatoare fiind Bianca Rodica Karda, bibliotecar.

***

Toate activitățile și evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.