Skip to content Skip to footer

Cursuri și ateliere

Școala de vară ASTRA

Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu organizează, în perioada 26-29 august 2021, prima ediție a școlii de vară ASTRA.

Școala de vară ASTRA este o inițiativă de educație nonformală care are drept obiectiv transferul de cunoștințe și abilități cu un înalt grad de noutate pentru domeniul științelor informării și comunicării.
Sesiunile de instruire și lucru se vor desfășura față în față, necesitând prezența fizică. Școala de vară ASTRA dorește să atingă un nivel superior de interacțiune cu participanții prin exersarea cunoștințelor pe măsură ce reperele programului sunt parcurse. Subiectele abordate vor fi fructificate pe un palier practic / demonstrativ astfel încât participanții să dobândească un nivel de cunoaștere util în propriile activități.

Ediția din acest an va urmări lărgirea perspectivelor practicianului în vederea lucrului cu resurse în format digital, pornind de la identificarea resurselor, deosebindu-le pe cele eronate/false de cele valoroase, gestionând referințele bibliografice cu ajutorul unor instrumente software moderne și, în final, recunoscând valoarea informației din perspectiva datelor.

Loc de desfășurare: Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu (Str. George Barițiu nr. 5-7)

Costuri: nu se percepe taxă de participare. Toate cheltuielile aferente deplasării (transport, cazare, masă) vor fi suportate de participanți.

Număr participanți: 10.

Cerințe generale pentru participanți:

  • Să fie angajați ai unei biblioteci
  • Să cunoască limba engleză (nivel mediu)
  • Să aibă propriul laptop cu sistem de operare actualizat la zi
  • Să aibă cunoștințe medii de operare cu browserele și Internetul.

Cerințe specifice:
A se vedea cerințele specificate de lectori în prezentarea cursurilor propuse. Mai multe detalii despre cursuri puteți citi aici.

Modalitate de înscriere:
Persoanele care doresc să participe trebuie să trimită până la data de 25 iulie 2021, la adresa de e-mail scoaladevara@bjastrasibiu.ro  un curriculum vitae la zi, în format Europass (https://europa.eu/europass/en/create-europass-cv).

Selecția participanților:
Participanții vor fi selectați de o comisie constituită la nivelul Bibliotecii Județene  ASTRA din Sibiu. Rezultatul procesului de selecție va fi anunțat sâmbătă, 31 iulie 2021. Înaintea deplasării la Sibiu, participanții trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate.

La finalul cursurilor se vor elibera certificate de participare.

Aflați toate detaliile despre cursurile oferite și întreg programul.

Ateliere de dezvoltare personală prin actorie

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie sunt organizate prin intermediul Compartimentului pentru Copii și Tineret și se adresează utilizatorilor înregistrați (cu Permis de acces valid) ai bibliotecii. Sunt așteptați cei care doresc să își consolideze abilitățile de comunicare, cooperare și integrare în colectivitate și să dobândească mai multă încredere în forțele proprii. Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfășura săptămânal, în perioada lunilor iunie – decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, foaier).

Participanții vor fi distribuiți în trei grupe, în funcție categoria de vârstă: • copii (9 – 13 ani); • adolescenți (14 – 18 ani); • adulți (peste 18 ani).

Numărul de locuri într-o grupă este limitat la 10 participanți, iar o sesiune durează 60 de minute. Nu se percep taxe pentru înscriere și participare la ateliere.

Atelierele sunt susținute de Lucian Dragotă, actor profesionist și muzician, și cuprind: exerciții de improvizație teatrală care dezvoltă atenția, memoria, creativitatea, puterea de concentrare; exerciții de dicție, respirație și tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic); exerciții de expresie corporală care susțin îmbunătățirea expresivității gestuale.

Înscrierile se fac în perioada 17 – 31 mai 2021, prin completarea unui Formular de înscriere și transmiterea lui la adresa de email: bibliosuport@bjastrasibiu.ro sau prin depunerea formularului semnat la sediul central al bibliotecii (Str. George Barițiu, nr. 7, foaier).

Formular de înscriere Atelier dezvoltare personala prin actorie

Activitățile realizate în spațiile Bibliotecii ASTRA se derulează în conformitate cu măsurile sanitare și de protecție recomandate de autorități.

    

     

   

 

BiblioVacanța

Programul de vară BiblioVacanța este organizat de Compartimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pe timpul vacanței de vară. Elevii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au posibilitatea de a participa la numeroase activități educative, creative și recreative.

Alături de bibliotecarii Compartimentului pentru Copii și Tineret, cu sprijinul câtorva tineri voluntari entuziaști, copiii înscriși în acest program se bucură de lumea frumoasă a cărților și iau parte la cercuri și ateliere de limbi străine, arte decorative, teatru și cinema, bune maniere, educație pentru sănătate, cultură generală. Toate edițiile programului desfășurate până în prezent s-au bucurat de un real succes, activitățile pentru organizate fiind pe gustul tuturor: și pentru cei înclinați spre artă, lectură și relaxare, și pentru cei mai energici, care preferă muzica și mișcarea.