Skip to content Skip to footer

Cursuri și ateliere

Ateliere de dezvoltare personală prin actorie

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie sunt organizate prin intermediul Compartimentului pentru Copii și Tineret și se adresează utilizatorilor înregistrați (cu Permis de acces valid) ai bibliotecii. Sunt așteptați cei care doresc să își consolideze abilitățile de comunicare, cooperare și integrare în colectivitate și să dobândească mai multă încredere în forțele proprii. Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfășura săptămânal, în perioada lunilor iunie – decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, foaier).

Participanții vor fi distribuiți în trei grupe, în funcție categoria de vârstă: • copii (9 – 13 ani); • adolescenți (14 – 18 ani); • adulți (peste 18 ani).

Numărul de locuri într-o grupă este limitat la 10 participanți, iar o sesiune durează 60 de minute. Programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, de comun acord cu cei înscriși. Nu se percep taxe pentru înscriere și participare la ateliere.

Atelierele sunt susținute de Lucian Dragotă, actor profesionist și muzician, și cuprind: exerciții de improvizație teatrală care dezvoltă atenția, memoria, creativitatea, puterea de concentrare; exerciții de dicție, respirație și tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic); exerciții de expresie corporală care susțin îmbunătățirea expresivității gestuale.

Înscrierile se fac în perioada 17 – 31 mai 2021, prin completarea unui Formular de înscriere și transmiterea lui la adresa de email: bibliosuport@bjastrasibiu.ro sau prin depunerea formularului semnat la sediul central al bibliotecii (Str. George Barițiu, nr. 7, foaier).

Formular de inscriere Atelier dezvoltare personala prin actorie

Activitățile realizate în spațiile Bibliotecii ASTRA se derulează în conformitate cu măsurile sanitare și de protecție recomandate de autorități.

BiblioVacanța

Programul de vară BiblioVacanța este organizat de Compartimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pe timpul vacanței de vară. Elevii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au posibilitatea de a participa la numeroase activități educative, creative și recreative.

Alături de bibliotecarii Compartimentului pentru Copii și Tineret, cu sprijinul câtorva tineri voluntari entuziaști, copiii înscriși în acest program se bucură de lumea frumoasă a cărților și iau parte la cercuri și ateliere de limbi străine, arte decorative, teatru și cinema, bune maniere, educație pentru sănătate, cultură generală. Toate edițiile programului desfășurate până în prezent s-au bucurat de un real succes, activitățile pentru organizate fiind pe gustul tuturor: și pentru cei înclinați spre artă, lectură și relaxare, și pentru cei mai energici, care preferă muzica și mișcarea.