Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Și când cutia s-a desfăcut, POVESTEA a început!”

Astăzi, copiii înscriși la Mini-clubul de vacanță de la Șura Culturală Gușterița au urmărit povestea „Pădurea fermecată” pusă în scenă de Sara Popa și Ilinca Gândilă, două fetițe iscusite și talentate care au mânuit cu multă pricepere nu doar replicile, dar și personajele: Mary, Emily, Albina Bina, speriotoare Cici, puiul Albert și zâna pădurii, Rozalia.

 

A urmat apoi o sesiune de lectură susținută de colega noastră Daniela Sava, bibliotecar la Filiala Bâlea, care le-a vorbit copiilor despre povești terapeutice, despre emoții, despre beneficiile poveștilor. După ascultarea poveștii „Sunt timid”, realizată de Karen Bryant-Mole și Mike Gordon, copiii ne-au mărturisit în ce situații se emoționează, cum încearcă să-și învingă tracul, dar și în ce situații ar dori să devină invizibili.

În scenă s-a așternut apoi „Covorașul povestitor”, o metodă alternativă care îmbină povestirea cu teatrul de păpuși sau marionete. Programul a fost pregătit de Clara Samoilă, consilier școlar, și Sara Popa, elevă în clasa a III-a. Participanții au ascultat interpretarea „Poveștii vrăjite”, au fost antrenați în imitarea sunetelor create de fenomenele naturii, iar apoi s-au bucurat să manevreze personajele de pe covoraș: animalele din pădure, cufărul, vântul, norii, picăturile de ploaie. La finalul călătoriei de pe covorașul povestitor, cei mici au răspuns cu interes întrebărilor adresate de realizatoarea prezentării și au fost entuziasmați să își expună propriile păreri referitoare la situațiile în care cuvintele „magice” – „mulțumesc”, „te rog”, „poftim”, „te iubesc”, „iartă-mă” – îmbunătățesc sau rezolvă situații dificile.

La finalul întâlnirii de azi, Daniela Sava le-a prezentat participanților proiectul „Prietenie… pe o… sfoară” care promovează literatura pentru copii și cărțile din colecțiile bibliotecilor. Anul acesta, scriitorul omagiat în cadrul proiectului a fost Petre Ispirescu, iar Daniela a expus o serie de volume din opera literară a scriitorului și folcloristului român. A lecturat apoi basmul „Fata moșului cea cuminte”, timp în care copiii au realizat planșe cu desene inspirate de cartea prezentată. Activitățile s-au încheiat cu discuții referitoare la trăsăturile de caracter și acțiunile personajelor.

Muțumim colaboratoarelor care au susținut astăzi activități în cadrul Mini-clubului de vacanță organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Sibiu – Gușterița I.

Volumele expuse pe parcursul activităților organizate de bibliotecarii astriști în cadrul Mini-clubului de vacanță sunt disponibile pentru împrumut la sediul central și în filialele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Informații privind documentele din colecțiile bibliotecii se regăsesc în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[at]bjastrasibiu[.]ro

Material realizat de Monica Marin, bibliotecar