Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ziua Internațională a Alfabetizării este sărbătorită anual, în data de 8 septembrie.

#InternationalLiteracyDay #IDL2021

EmojiEmojiEmoji

Potrivit #UNESCO, anul acesta, evenimentul se concentrează pe importanța identificării și dezvoltării de modalități alternative în asigurarea continuității procesului de alfabetizare, învățare și educare, tema propusă fiind Literacy for a human-centred recovery: Narrowing the digital divide”.

Emoji https://events.unesco.org/event?id=1247500981&lang=1033

Luând în considerare situația generată de contextul pandemic din ultimii doi ani, perioadă în care procesul de învățare și educare a fost intens perturbat, se pune acum accent pe regândirea modalităților de predare și învățare și pe asigurarea mijloacelor tehnologice care să permită accesul digital la platformele de învățare online. În egală măsură, consolidarea gradului de rezilienţă a sistemelor de educație, implementarea unor #programeeducaționale eficiente de dezvoltare a competențelor de literație și pregătirea corespunzătoare a facilitatorilor și educatorilor sunt aspecte extrem de importante.

EmojiEmojiEmoji Emoji

Alfabetizarea reprezintă un factor cheie pentru o dezvoltare durabilă a societății umane, a comunităților sociale și economice. Considerate drepturi fundamentale ale omului, abilitățile de #alfabetizare & #literație constituie condiția preliminară pentru dobândirea de informații, cunoștințe și competențe necesare care pot oferi indivizilor un nivel ridicat de educație și dreptul la o viață împlinită, dar și prilejul de a contribui la progresul comunităților umane.

Emoji

#BibliotecaAstra, #AstraSibiu, #AstraTransylvania, #mysibiu, #Sibiu, #Hermannstadt, #Romania, #consiliuljudeteansibiu, #astralibrary, #ASTRA160, #library, #lectură, #educatie, #cultura, #cercetare, #documentare, #alfabetizare, #invatare, #gândirecritică, #combatareaanalfabetismului, #dezvoltaresustenabila, #viitor, #education, #literacyskills, #literacy, #books, #hope, #freedom, #future