Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 de volume purtând semnătura autoarei și traducătoarei indiene Amita Bhose au intrat recent, prin intermediul unei donații, în colecția de publicații a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Cărțile au fost publicate la Editura „Cununi de stele”, din București.

Pasionată de cultura română și, în special, de opera literară eminesciană, Amita Bhose (1933, Calcutta – 1992, București) a activat în calitate de scriitoare, profesoară de bengali, sanscrită și civilizație și estetică indiană, cercetătoare și autoare de articole și studii pe teme culturale și lingvistice.


Între titlurile Amitei Bhose primite în bibliotecă drept donație enumerăm: „Manual de limba sanscrită” (3 vol.), „Manual de limba bengali”, „Eminescu și India” (teză de doctorat), „Proza literară a lui Eminescu și gândirea indiană”, „Eminescu și Tagore”, „Maree indiană: interferenţe culturale indo – române”, „Cele mai frumoase basme bengaleze”, „Dicționar de verbe sanscrit-român”.

După prelucrarea informatizată a volumelor recepționate, acestea vor fi disponibile pentru public în fondul de publicații al Compartimentului de Carte pentru Adulți.

Mulțumim doamnei Aurelia Roth și domnului Valentin Arvunescu prin amabilitatea cărora volumele Amitei Bhose, editate la Editura „Cununi de stele”, au intrat în colecția Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

***
Activitățile și evenimentele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Emoji
Informații privind documentele din colecțiile bibliotecii se regăsesc în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.
Emoji
http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[at]bjastrasibiu[.]ro

#BibliotecaAstra, #AstraSibiu, #AstraTransylvania, #mysibiu, #Sibiu, #Hermannstadt, #Romania, #consiliuljudeteansibiu, #astralibrary, #library, #informare, #lectură, #cultură, #educatie, #cunoastere, #recomandaridelectura, #civilizatieindiana, #India, #MihaiEminescu, #literatura, #lingvistica