Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

💬 „Dacă aveți o pasiune către ceva, e minunat. Atunci mergeți direct în facultate spre ce vă place. Însă e posibil să nu știți ce vă pasionează, mai ales în epoca în care ați copilărit voi, cu un noian de informații venite din toate direcțiile. Ei, dacă nu aveți nicio direcție spre, știu eu, fizică nucleară, agricultură sau pomicultură, atunci v-aș sfătui să vă alegeți un domeniu care să poată fi exploatat în diferite moduri. Să nu vă închistați.”

💬 „Când am avut primul eșec, am crezut că mi s-a terminat lumea, era ce îmi dorisem la momentul respectiv, dar mi s-au deschis alte căi. (…) Dacă greșești, dacă îți alegi o cale și îți dai seama că nu e cea pe care ar trebui să mergi, ești atât de tânăr și cu atât de multă energie, încât poți să te oprești și să încerci altceva. Ai perioada aceasta în care poți. Cred că din eșec putem învăța mult.”

👥 Bogdan Pavelescu și Irina Chiorean, #antreprenori și reprezentanți ai ZACARIA GROUP, le-au vorbit astăzi tinerilor de la #ASTRAAdolescent despre deciziile pe care le-au luat în #carieră și drumul care i-a adus aici. Cei doi le-au explicat adolescenților că #eșecul nu e un capăt de lume și că pasiunea pentru un anumit #domeniu poate să apară și mai târziu în viață, nu doar în anii de #liceu, atunci când trebuie să alegem o anumită #facultate. Totodată, au avut ocazia să afle cum se scrie corect un CV și ce informații sunt necesare, în funcție de jobul la care doresc să candideze.

🧩 În discuția de astăzi, adolescenții au aflat și câteva secrete care îi vor ajuta să își aleagă drumul în viață:

• Întotdeauna trebuie să îți urmezi intuiția, chiar dacă ea te poartă pe un alt drum față de cel ales inițial.
• Trebuie să vă uitați în interiorul vostru și să alegeți ce vă place.
• Alege profesii versatile, care nu te obligă să alegi o singură direcție, un singur loc de muncă prestabilit.
• Luptă pentru ceea ce îți dorești, chiar și atunci când presiunea venită din afară te împinge spre un anumit domeniu. Dacă nu e cel pe care ți-l dorești, alege ceea ce te pasionează.
• Începe să lucrezi cât mai devreme în viață. Te va ajuta să înțelegi mai bine ce înseamnă munca și vei avea experiență atunci când vei încheia specializarea pe domeniul ales.

Vă așteptăm la #ASTRAAdolescent și în zilele următoare, cu noi subiecte de discuție!

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #învățare #cunoaștere #comunicare #dialog #susținere #profesie #pasiune #voluntari #implicare #BogdanPavelescu #ZacariaGroup #antreprenoriat