„Puteți visa să ajungeți chitariști. Învățați la școală matematică, română și când puneți chitara în mână, descoperiți că nu vă place. De aceea, e bine să încercați de toate. Pentru asta există Palatul Copiilor și vă încurajez să mergeți acolo și să testați tot ce vă atrage. (…) Iar când veți fi angajați într-un domeniu în care vă pasionează ceea ce faceți, atunci faceți toată viața ce vă place și mai primiți și bani pentru asta.”
„Continuați să învățați, să vă formați noi abilități pe parcursul carierei voastre, să identificați noi oportunități de dezvoltare în permanență – traininguri, cursuri, tot ce vă iese în cale – să fiți perseverenți și să aveți încredere în voi și în abilitățile voastre. Doar atât. Dacă le țineți minte pe acestea, eu sunt foarte fericită.
Ce este succesul? Aceasta a fost una din întrebările pe care Mihai Balaban, CEO Unimat, le-a adresat tinerilor care s-au aflat astăzi într-una din sălile Primăriei Rășinari, în cadrul penultimei întâlniri #ASTRAAdolescent. Însoțit de Loredana Pampu, HR la Unimat, Mihai Balaban le-a incitat adolescenților curiozitatea cu privire la modalitățile prin care putem ajunge oameni de succes și micile secrete care garantează o viață împlinită. Și nu, răspunsul nu este legat de bani, ci de a nu ne opri niciodată din învățat și de a încerca în mod constant să creștem și să ne găsim echilibrul în viață.
Loredana Pampu le-a oferit tinerilor câteva ponturi despre modul în care trebuie să se pregătească atunci când își doresc să găsească un loc de muncă – de la alegerea domeniului și până la scrisoarea de intenție și modul în care ne prezentăm la interviu, fiecare aspect a fost foarte bine conturat și prezentat adolescenților, care au participat interesați cu întrebări.
Prezent la întâlnire a fost și primarul din Rășinari, Bogdan Bucur, care le-a dorit tuturor să se bucure de informațiile primite, arătându-și disponibilitatea pentru a fi de ajutor comunității, oricând este nevoie și mai ales când vine vorba despre evenimente de acest gen.
La finalul discuției, tinerii au plecat și cu câteva sfaturi:
▪️ E foarte greu să reușești de unul singur, în viață. Avem nevoie de oameni care să ne ajute să mergem în direcția care ni se potrivește nouă.
▪️ Noi, ca oameni, suntem compuși din trei părți mari: o parte genetică, însă pe celelalte două le stăpânim 100% – educație și experiență. De voi depinde dacă alegeți să vă axați pe educație sau dacă o fentați.
▪️ E bine să veniți, să vă informați, dar să nu uitați să fiți și copii.
Evenimentul a fost urmat de o frumoasă surpriză făcută de Dinu Bucșan, descendent al familiei lui Octavian Goga, care i-a poftit pe toți cei prezenți la casa în care s-a născut poetul. Aici, #adolescenții au văzut patul în care a venit pe lume poetul ardelean, camera în care a copilărit și fotografii din acea perioadă.
Vă așteptăm la #ASTRAAdolescent și mâine, în ultima zi a modulului din acest an!
***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.
#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #învățare #cunoaștere #comunicare #dialog #susținere #profesie #pasiune #voluntari #oportunități #implicare #încredere #MihaiBalaban #LoredanaPampu #Unimat