Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dialog despre lectură și cunoaștere

Prima întâlnire a programului ASTRA Adolescent l-a avut drept invitat pe Radu Vancu, scriitor și universitar sibian, tema discuției fiind „Literatura de sertar”. Coordonatoarea programului și moderatoarea întâlnirilor, bibliotecara Mihaela Dobrescu, a deschis dialogul cu o prezentare a unei serii ample de opere literare care au fost de-a lungul timpului interzise.

Participanții și voluntarii s-au bucurat să intre în dialog cu cei doi vorbitori, au adresat numeroase întrebări dovedind, o dată în plus, că literatura interzisă este un sibiect de actualitate pentru tânăra generație.

 

Radu Vancu:
„Adevărata natură a artei este indisciplinată, sălbatică, afurisită. Adevărata literatură se regăsește în librării, în biblioteci, în anticariate… Mergeți după ea! (…) A interzice arta, a interzice literatura înseamnă a interzice libertatea, libertatea de a te exprima, libertatea de a fi indisciplinat, de a fi tu însuți.”

 

Urmează „Terapie pentru suflet”, cu Părintele Constantin Necula, mâine, ora 11:00!

Vă așteptăm la #ASTRAAdolescent!

***
Programul ASTRA Adolescent se desfășoară în intervalul 5 – 28 iulie 2022, în zilele de miercuri, joi și vineri, între orele 11:00 – 14:00, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Pentru înscrieri și informații suplimentare referitoare la activități, cei interesați sunt invitați să se adreseze Compartimentului Carte pentru Adulți al bibliotecii (Str. George Barițiu, nr. 7, et. 4), sau la nr. tel. 0269 210 551 (int.124) și e-mail: bjastrasibiu@gmail.com.

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #literatura #literaturapentruadolescenti #recomandaridelectura  #literaturainterzisa