Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👥 Întâlnirea de astăzi a programului #ASTRAAdolescent i-a adus în mijlocul tinerilor pe reprezentanții companiei ROPARDO: dl. Claudiu Zgripcea, Manager of Technology Competence Center și dl. Ciprian Cândea, CEO.

💬 „În cazul interviurilor pentru pozițiile în IT, contează mult încrederea în sine a candidatului, onestitatea, dar și experiența, dorința de a face lucruri și ancorarea în piață.”, a precizat Claudiu Zgripcea.

💬 „Depinde de noi cum privim provocările și obstacolele, cum ne raportăm la diferite situații. Putem să ne plângem de obstacole și greutăți sau putem să vedem partea bună a experienței. Bineînțeles că există și riscuri și, de aici, și stres emoțional. Așa se întâmplă adesea, de exemplu, în cazul participărilor la competiții, la olimpiade. Important este să ne ridicăm, să ne repliem în situația unor eventuale dezamăgiri sau nereușite. (…) Ca să ne fie bine, trebuie să ne elaborăm singuri definiția succesului, nu după alte opinii sau standarde. E important să avem o matrice destul de bine calibrată. Și atunci când ne iese bine un lucru, să ne oprim puțin, să conștientizăm, să marcăm momentul. Tot timpul avem impresia că lumea, societatea se mișcă extrem de rapid. Probabil aceasta era senzația și în alte vremuri. Nu există un succes suprem, există succes de moment. De multe ori, succesul este efemer. Tocmai asta ne ține în priză!”, a transmis dl. Ciprian Cândea tinerilor participanți în cadrul întâlnirii.

 

Prezentarea invitaților a continuat cu întrebările adresate de adolescenți privind domeniul vast al tehnologiei informațiilor. Aceștia au fost curioși să afle informații despre:

  • specializările și joburile care există în domeniul IT (programator, dezvoltator/ soft & hard developer, inginer, tehnician, webdesigner, tester, administratori/ analiști de date etc.),
  • bazele teoretice și practice în alegerea unei cariere în domeniul IT,
  • subdomeniile de viitor ale tehnologiei informațiilor (bioinginerie, automatizări, digitalizare, clasificarea, sortarea și prioritizarea informațiilor),
  • locul și mediul în care se stochează datele,
  • modul de funcționare a centrelor de date și provocările în gestionarea acestora,
  • componentele din care sunt realizate cele mai multe dispozitive IT.

🙌 Mulțumim invitaților și tuturor celor prezenți!

📌 Vă așteptăm mâine la ora 11:00, cu tema „Drumul spre succes”, subiect care va prilejui întâlnirea cu doamna Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #învățare #formareprofesională #comunicare #IT #ITJobs