Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

🧩 O nouă întâlnire marca #ASTRAAdolescent a stârnit interesul tinerilor participanți și voluntari.

👥 De această dată, ne-am bucurat să îi avem în mijlocul nostru pe dl. Mihai Balaban, antreprenor și CEO Unimat, d-na Loredana Pampu, director HR Unimat și dl. Daniel Vecsei, director Palatul Copiilor Sibiu.

Am primit și vorbit despre o mulțime de informații utile legate de:

  • resursele necesare în dezvoltarea afacerilor,
  • principiile și caracteristicile culturii organizaționale,
  • modalitățile de accesare a oportunităților existente pe piața muncii,
  • importanța formării și perfecționării individuale pe tot parcursul vieții,
  • aspectele semnificative ale interacțiunii cu clienții și beneficiarii,
  • valorile umane care conteză în interacțiunile profesionale
  • nevoile candidaților din partea angajatorului, dar și cerințele angajatorului.

✍ În egală măsură, ne-am bucurat de sfaturile oferite de speakeri referitoare la elaborarea unei scrisori de intenție și regulile întocmirii unui Curriculum Vitae.

💬 Mihai Balaban:

„Cine deține informația deține puterea! Informația este, de departe, cea mai importantă! Urmează apoi resursele umane. Oamenii fac banii. Oamenii sunt cei care creează business. Și să nu uităm: încrederea este temelia, desigur, alături de integritate, loialitate si stabilitate. (…) În fața celui care știe ce vrea o lume întreagă se deschide!”

„Am început să fac bani de foarte tânăr. În clasa a VIII-a mi-am dorit foarte mult o bicicletă. Și în vacanța de vară am muncit cinci-șase săptămâni pe post de salahor în construcții pentru a mi-o putea cumpăra. (…) Niciun marinar nu a devenit destoinic până nu a înotat într-o mare învolburată.”

„Ne dorim enorm să susținem educația. Voluntariatul este o etapă foarte importantă în viața tinerilor aspiranți la un job, etapă care poate atrage după sine deschidere, implicare și entuziasm. Educația înseamnă valorile, activele noastre. Educația nu ne-o poate lua nimeni! Iar educația financiară este foarte importantă. Noi toți suntem constituiți din genă, educație și experiență. Suntem arhitecții vieții noastre.”

🫶 Mulțumim tuturor invitaților, participanților și voluntarilor prezenți la dezbatere.

Vă așteptăm cu drag la noi întâlniri #ASTRAAdolescent!

👉 Program: https://bjastrasibiu.ro/biblioteca-astra-sibiu-invita-adolescentii-la-programul-estival-de-activitati/

***

Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #implicare #afaceri #inițiativă #resurseumane