Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📖 👫 Cu prilejul sărbătoririi voluntariatului în luna aprilie a acestui an, Biblioteca Județeană #ASTRA Sibiu și #AmericanCornerSibiu doresc să aducă în atenția comunității importanța susținerii alfabetizării în zonele în care accesul la lectură și cultură este diminuat. Proiectul „4/4PentruPrieteni” aduce copiilor din comunitățile mai puțin favorizate „Atelierul de lectură”, inițiativă prin care elevii din ciclul primar ori gimnazial au prilejul să exerseze lectura împreună cu bibliotecarii astriști voluntari. Sesiunea de lectură coordonată de aceștia include texte adecvate nivelului de cunoștințe al participanților și o serie de exerciții de literație bazate pe interacțiunea prin joc, scopul acesteia fiind acela de a stimula interesul pentru #lectură, #carte și #cunoaștere al copiilor.

✍️ 🧩Atelierul de lectură” respectă principiile dialogului între participanți, luând în considerare diversitatea culturală, etnică, religioasă și a identității de gen. Prin intermediul acestuia, dorim să contribuim la eforturile comunității de reducere a decalajelor de #literație și să susținem activ integrarea în societate a copiilor aflați în situații de vulnerabilitate.

👧🏻🧒 Grup țintă: comunitatea de copii care provin din medii vulnerabile de la #ȘuraCulturalăGușterița, Afterschool Social #ȘuraDăAripi

Organizator: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, American Corner Sibiu
Parteneri: #USEmbassyBucharest, #AmericanCouncilsforInternationalEducationRomania, #44pentruprieteni

***
Activitățile și evenimentele Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #BibliotecaASTRASibiu #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #cultură #educatie #knowledge #cunoaștere#cercetare #comunicare #implicare #educatienonformala #voluntariat #OameniDinComunitate