Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luna iunie aduce iubitorilor de lectură o nouă ediție a Concursului naționalBătălia Cărților”, organizat la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu. Competiția se adresează, în mod gratuit, tuturor iubitorilor de cărți și literatură care cred în puterea lecturii ca mijloc al dobândirii educației și cunoașterii. Înscrierea și participarea la acest concurs sunt gratuite, în baza deținerii unui permis valid de utilizator al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. La „Bătălia Cărților” sunt așteptați toți cititorii pasionați, competiția fiind organizată pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani).

Pe parcursul perioadei de desfășurare, iunie – octombrie 2022, participanții sunt invitați să citească 10 cărți pentru fiecare categorie de vârstă, titlurile aparținând atât literaturii române, cât și celei universale. În etapa finală a competiției ajung cititorii care au lecturat toate titlurile propuse pentru o categorie de vârstă şi prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o deplină înțelegere a textelor literare. În luna octombrie a.c., va avea loc dezbaterea finală a concursului de lectură în cadrul căreia participanții finaliști vor avea prilejul de a susține cartea preferată în fața juriului și a publicului. Pentru fiecare categorie de vârstă, participantul cu cea mai reușită pledoarie va deveni „Cititorul anului 2022”. Volumul care va obține cel mai mare punctaj din partea competitorilor va deveni „Cartea anului 2022”. Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură. Câștigătorii etapei județene vor participa la etapa națională, care va avea loc la începutul anului viitor.

Cărțile, formularele de înscriere și toate materialele aferente derulării concursului „Bătălia Cărților” sunt disponibile, începând cu 6 iunie a.c., la sediul central (Compartimentul pentru Copii și Tineret și Compartimentul pentru Adulți) şi în filialele bibliotecii: Filiala Hipodrom (str. Rahovei, nr.14), Filiala Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bloc 31), Filiala Vasile Aron (str. Semaforului, bloc 22), Filiala Bâlea (str. Bâlea, bl.9), Filiala Cisnădie (Str. Ţesătorilor, nr. 6).

Detalii suplimentare privind regulamentul de participare la concurs și volumele propuse în competiție se pot obține la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr.7), la adresa de e-mail bjastrasibiu@gmail.com sau la nr. tel: 0269 210 551 (int. 108). În egală măsură, disponibilitatea titlurilor se poate consulta în catalogul electronic al bibliotecii: http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.

👉 Lista de titluri

***
Concursul de lectură „Bătălia Cărților” este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, proiectul fiind inițiat în 2014 de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

***
Informații referitoare la colecțiile și activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc accesând canalele de comunicare și promovare (website, facebook, instagram), Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud LibraryDepozitul Digital, serviciul BiblioSuport.