Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu premiază finaliştii concursului „Bătălia Cărţilor”

COMUNICAT

Sibiu, 11 octombrie 2017

 

 

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu premiază finaliştii concursului „Bătălia Cărţilor”

Clipboard02Clipboard03

În data de 24 octombrie 2017, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu va avea loc finala concursului naţional de lectură „Bătălia Cărţilor”. Evenimentul marchează finalul primei ediţii a concursului desfăşurat la Sibiu, proiectul fiind iniţiat de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj, alături de ANBPR, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură şi de a atrage publicul, şi în special copiii, spre carte şi bibliotecă.

Concursul s-a derulat pe parcursul lunilor aprilie-octombrie a.c., adresându-se cititorilor din trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenţi (14-18 ani), şi adulţi. Participanţii au avut la dispoziţie 10 cărţi recomandate pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală. Aceştia au fost invitaţi să întocmească fişe de lectură pentru fiecare titlu, prin intermediul cărora să îşi exprime opinii şi argumente legate de cărţile selectate. În urma analizării tuturor fişelor de lectură şi centralizării punctajelor, juriul va decide Cartea anului 2017 pentru fiecare categorie.

Concurenţii sunt invitaţi la evenimentul final, când vor avea ocazia să susţină titlurile preferate. Dezbaterea „Convinge-mă să citesc!” va aduce participanţii în dialog cu juriul, pentru a prezenta şi argumenta alegerile făcute. Cu ocazia festivităţii de premiere, în funcţie de rezultatele obţinute, va fi desemnat şi premiat Cititorul anului pentru fiecare categorie de vârstă. Vor fi acordate premii inclusiv pentru cele mai bune fişe de lectură.

Evenimentul final din cadrul concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” se va desfăşura marţi, 24 octombrie 2017, ora 14:00, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu (Str. G. Bariţiu, nr.7), în foaierul de la parterul Corpului B.