Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Bibliotecile publice – teritorii ale cunoașterii și memoriei colective” – Conferința ANBPR BiblioPUBLICA 2019 la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

În perioada 23 – 24 mai 2019, s-a desfășurat Conferința ANBPR BiblioPUBLICA, cu tema „Bibliotecile publice – teritorii ale cunoașterii și memoriei colective”, eveniment organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Cu acest prilej, au fost susținute prelegeri și ateliere având drept scop dialogul și diseminarea unor informații de actualitate legate de: transformarea digitală și programele și activitățile bibliotecilor publice din mediul urban și rural, din România. Timp de două zile, profesioniști din domeniile științei informării și biblioteconomiei au discutat despre modalitățile prin care bibliotecile publice devin spații de intersecție și comunicare în comunitate, influența noilor tehnologii în conservarea patrimoniului material și imaterial, rolul serviciilor digitale și al evenimentelor cu caracter cultural și de socializare, pe care bibliotecarii le propun comunităților din care fac parte.

Hermina Anghelescu (School of Information Sciences, Wayne State University, Detroit, Michigan) și Joanna Burkhardt (University of Rhode Island Libraries, Kingston, Rhode Island) au susținut prelegeri în care a fost discutat rolul bibliotecilor în combaterea știrilor false. La invitația ANBPR și a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au prezentat lucrări manageri de biblioteci, bibliotecari din toate județele României, specialiști din diferite domenii care au legătura cu bibliotecile publice. Participanții la conferință au avut plăcuta ocazie de a interacționa cu reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai firmelor Qulto, IME România, Soft Link România, ECDL România, dar și cu câțiva specialiști din organizațiile Școala de valori și Kosson. De asemenea, în cadrul manifestărilor propuse,  a fost lansat volumul „JavaScript” de Nicolae Constantinescu (Kosson).

Evenimentul s-a desfășurat cu prilejul activităților dedicate Anului Cărții, peste 140 de profesioniști având ocazia să participe activ la numeroase ateliere și discuții.

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Anamaria Enescu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

20190523_101503 20190523_102220 DSC_0095 DSC_0131 DSC_0165 DSC_0215