Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luni, 20 septembrie 2021, a avut loc la Centrului de Dialog și Cultură „Friedrich Teutsch”, Str. Mitropoliei, nr. 30. prezentarea ediției în limba română a volumului „Bucătăria transilvăneană” de Elise Fröhlich, lucrare apărută la Editura Armanis a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în traducerea Ruxandrei Stănescu. Evenimentul a fost moderat de dr. Dan Nanu, cercetător la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în cadrul Centrului de Cercetări „Andrei Oțetea”.

La acest eveniment au participat și au dialogat dr. Silviu Borș, director al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, dr. Dan Nanu,  traducătoarea Ruxandra Stănescu, Benjamin Josza (FDGR și Tipografia Honterus), Octavian Isăilă, arhitectul reconstrucției vechii metropole de vin a Transilvaniei și președinte interimar al CCIA Sibiu, alături de publicul pasionat de artă culinară și gastronomie. A fost un prilej de bucurie pentru cei care au luat parte la dialogurile care au avut drept subiect una dintre cele mai cunoscute cărți de bucate din Transilvania începutului de secol XX.

Proiectul traducerii și publicării acestui volum a fost inițiat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și coordonat de dr. Silviu BORȘ, directorul instituției.

Apariția volumului „Bucătăria transilvăneană” a fost finanțată de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din România și al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, parteneri fiind Teutsch HausTipografia Honterus și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Pasionații de artă culinară pot achiziționa volumul de la Editura Armanis, Str. George Barițiu, nr. 7, Sibiu, 550178, email: editura.armanis@gmail.com, tel. 0269 210551 (int. 128).