Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👦📖👧🏻🧙 Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială nr. 25, însoțiți de doamnele învățătoare Raveca Tibori și Ionela Bosinceanu, s-au aflat într-o călătorie fantastică pe tărâmul vrăjitorului din Oz, alături de micuța Dorothy, personajul îndrăgit al celebrei povești, și de cățelușul ei pe nume Toto.

👫 📚 ✍️ „Povestea fetiței orfane, cunoscută de mulți dintre copii, a fost amintită celor care deja o cunoșteau și împărtășită celorlalți,  într-o sesiune de lectură în care copiii au citit pe rând fragmente din povestea «Vrăjitorul din Oz» de Frank L. Baum. Au urmat apoi momentele de expunere liberă a scenelor preferate. Împreună cu doamnele învățătoare, i-am încurajat pe cei mici să se așeze pe rând pe scaunul povestitorului pentru a-și motiva opțiunile, iar ei au dat dovadă de multe curaj, de imaginație și dezinvoltură, dar și de seriozitate și implicare. Am aflat astfel că între scenele preferate ale juniorilor se află drumul lui Dorothy prin pădurea miraculoasă și urcușul pe trepte spre tărâmul lui Oz, sau întâlnirea fetiței cu Glinda, Zâna cea Bună de la Miazăzi, dar și întâlnirea cu Omul de Paie, Omul de Tinichea și Leul cel fricos. Personajele principale din aceste momente preferate și-au găsit reprezentarea grafică în etapa ulterioară a întâlnirii noastre, cea a redării în imagini, etapa desenului după poveste, când copiii au dat frâu liber inspirației și creativității.

🥳 🎥  Desigur, momentul mult așteptat și îndrăgit de copii a fost vizionarea filmului de desene animate realizat pe baza celebrei cărți. Cu toții ne-am simțit grozav și ne-am bucurat de călătoria fantastică pe tărâmul lui Oz!”, a transmis la încheierea activităților colega noastră, Gabriela Dordea, bibliotecar în cadrul Filialei Valea Aurie.

***
Activitățile și evenimentele Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cunoaștere #comunicare #cunoștințe #citimimpreuna #povesti #recomandăridelectură #vizitălabibliotecă #literaturapentrucopii #povestilecopilariei #basme #povestipentrucopii #cartipentrucopii