Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cartea Românească Veche în colecții sibiene: repere geografice și istorice

thumbnail (1)

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie 2020, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune comunității prezentarea unei serii de cinci volume „Cartea Românească Veche în comunități sibiene”, „Cartea Românească Veche în Rășinari”, „Cartea Românească Veche în parohii greco-catolice din județele Sibiu și Brașov”, „Cartea Românească Veche în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu 1750 – 1800. Catalog” și „Cartea Românească Veche în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu 1801 – 1830. Catalog”.

thumbnail (2) thumbnail

Publicul interesat este invitat la întâlnirea cu autorii acestor lucrări de cercetare, Silviu Borș, director al Bibliotecii Județene ASTRA și Bogdan Andriescu, custode al Compartimentului Colecții Speciale, din cadrul aceleiași instituții de cultură. Prin intermediul acestui eveniment, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pune în evidență diversitatea colecțiilor de carte românească veche din zonele Sibiului și Brașovului, modul în care acestea au fost inventariate și conservate pentru a rămâne mărturie a culturii scrise din sudul Transilvaniei.

„Proiectul nostru se încadrează în obiectivele prioritare aflate în strategia de dezvoltare a Județului Sibiu, pentru promovarea, conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al Bibliotecii Județene ASTRA, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu. Am repertoriat și cercetat numeroase volume de carte veche românească, pentru a spori accesibilitatea specialiștilor și publicului larg la informația referitoare la o serie de lucrări cu valoare de patrimoniu”, a subliniat Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Prezentarea volumelor va avea loc miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 12:00, în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 5), Muzeul Asociațiunii, et. I.

***

 

Toate evenimentele și proiectele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.