Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vă invităm astăzi să (re)descoperiți serviciile și colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și să ne urmăriți la Noaptea Cercetătorilor Sibiu!

În cadrul celei de-a șaptea ediții a evenimentului, vă propunem să ne fiți alături într-un tur virtual care cuprinde diferite aspecte ale activităților desfășurate în bibliotecă.

Sunteți bineveniți să ne însoțiți într-o călătorie la pas în compartimentele bibliotecii destinate utilizatorilor: Compartimentul pentru Copii și Tineret, Compartimentul de Împrumut pentru Adulți și Compartimentul Arte. Veți afla care sunt colecțiile și serviciile disponibile, cum se pot consulta sau împrumuta documentele, care sunt domeniile reprezentate în fondurile de carte și modul în care acestea sunt ordonate. De asemenea, veți avea prilejul să vizitați Compartimentul Editură, Tipografie și Legătorie pentru a înțelege cum este realizată o carte, de la pregătirea digitală a documentului, la imprimare și finisare.

Și, fiindcă traversăm o perioadă caracterizată de restrângerea mobilității și intensificarea accesării serviciilor online, vă propunem să urmăriți prezentarea procesului de digitizare și digitalizare a documentelor în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Veți putea înțelege care este drumul parcurs de documentele vechi, de la forma fizică, la cea disponibilă în format digital. Sunt prezentate documente cu valoare de patrimoniu aflate în Colecțiile Speciale ale bibliotecii: manuscrise, piese iconografice, carte românească veche, ex-libris-uri, foi volante, carte străină veche, cărțile din Colecția „Transilvanice”. Bibliotecarii astriști descriu criteriile care stau la baza priorităților de selectare a documentelor. În egală măsură, sunt expuse etapele întregului proces de digitizare: scanare, prelucrare digitală, creare și adăugare metadate, încărcare și stocare în Depozitul Digital.  Toate acestea reprezintă proceduri întâlnite în prezent în majoritatea bibliotecilor care dețin documente de patrimoniu.

Vă invităm să accesați:

Ne bucurăm să fim parte a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Sibiu!

Îi felicităm pe organizatori și pe toți participanții pentru eforturile depuse în susținerea și promovarea activităților din cadrul proiectului-eveniment!

Informații despre eveniment, aici.

—————————————————–

https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/

https://www.instagram.com/bjastrasibiu/

bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro