Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Servicii mobile de bibliotecă în comunitate

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Sibiu – Gușterița I, organizează „Mini-club de vacanță” – o săptămână de activități pentru copiii din cartierul Gușterița. În perioada 9 – 13 august 2021, bibliotecarii astriști vor desfășura servicii mobile de bibliotecă în comunitate, oferind copiilor din Gușterița o serie de ateliere creative și recreative. Acestea se vor derula în spațiul Șurii Culturale Gușterița (centru educațional, cultural și social), de luni până vineri, între orele 10 și 13.

„Mini-clubul de vacanță” propune o serie de activități educative și recreative destinate copiilor din comunitatea cartierului Gușterița, zonă în care nu există reprezentare a bibliotecii publice sibiene. Bibliotecarii participanți vor susține ateliere de lectură, ateliere de teatru și joc de rol, sesiuni recreative de muzică și mișcare, ateliere creative (obiecte decorative) și sesiuni de vizionare de film pentru copii.

„Am decis să organizăm astfel de acțiuni în cartiere deoarece considerăm că este necesar să pătrundem mai adânc în anumite zone, acolo unde se simte o reală nevoie de servicii și activități educaționale. În cartierul Gușterița, nu există o filială a bibliotecii publice și de aceea am ales să organizăm câteva activități de promovare a lecturii. Scopul nostru este acela de a facilita accesul membrilor comunității locale la educație, la resurse și acțiuni culturale, creative și recreative. Pentru cei mici, includem aici lectura, prin exersarea abilităților de citire, dar și activitățile ludice care să contribuie la dezvoltarea competențelor de comunicare și interacțiune interpersonală. Ne bucură faptul că primim susținere din partea Părintelui Alexandru Ioniță, Preot al Parohiei Ortodoxe Sibiu – Gușterița I, și suntem convinși că membrii comunității locale vor primi cu bucurie această inițiativă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.”, precizează Silviu Borș, directorul instituției.

***
Proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.