Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joi, 24 martie 2022, la ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Peaceful Sky Over Ukraine”, proiect inițiat de Organizația pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine” din Kiev. Evenimentul se va desfășura în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, instituție ale cărei activități sunt posibile cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean Sibiu. În deschiderea evenimentului sunt invitați să vorbească artistul Dan Perjovschi și scriitorul Radu Vancu, alături de Stanislav Lypovskyi, președinte al Organizației pentru Tineret „Здоровая Украина”/ „Healthy Ukraine”, în prezent, refugiat la Sibiu.

Expoziția „Peaceful Sky Over Ukraine” cuprinde o serie de lucrări de pictură și grafică realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă, pornit la începutul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectați de acesta. Tema expoziției este războiul văzut prin ochii copiilor. „Odată cu trecerea timpului, ca urmare a terapiei, se poate observa o schimbare în lucrările copiilor, în paleta de culori și în tematica abordată. De la nuanțele reci, care conturau bombe, arme, dragoni și alte simboluri ale traumei colective și individuale, se remarcă trecerea la o cromatică aprinsă, ce evidențiază speranța unei lumi mai bune, exprimă bucuria și inocența copilăriei”, spune Stanislav Lypovskyi.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 24 martie – 7 aprilie 2022, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7, sediul nou, parter), de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00.