Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează, în perioada 24-26 august 2022, cea de-a doua ediție a Școlii de vară ASTRA, inițiativă de educație nonformală care are drept obiectiv transferul de cunoștințe și abilități cu un înalt grad de noutate pentru domeniul științelor informării și documentării. Ediția din acest an va fi orientată spre aplicații practice care vor urmări extinderea perspectivei participanților asupra înregistrărilor bibliografice, testarea unei opțiuni open source de management a documentelor, cunoașterea soluțiilor de conservare și valorificare a patrimoniului cultural și științific în mediul online și schițarea unui curs de dezvoltare a competențelor de evaluare a informațiilor dedicat utilizatorilor bibliotecii.

Cursurile propuse se vor desfășura gratuit la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 5, 7), instituție ale cărei acțiuni se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. În cadrul Școlii de vară ASTRA, participanții selectați vor beneficia de susținerea următoarelor cursuri: „Educarea utilizatorilor bibliotecii pentru evaluarea informațiilor” – Robert Coravu, „Noi valențe ale înregistrărilor bibliografice” – Nicolaie Constantinescu, „Koha, o soluție open source pentru managementul documentelor de bibliotecă” – Lenuța Ursachi și „Patrimoniu digital” – Silviu Borș. .

Informații detaliate referitoare la modalitatea și perioada de înscriere, selecția participanților și prezentarea lectorilor și a cursurilor se regăsesc accesând:

👉 Înscriere și participare 

👉 Prezentare cursuri și lectori

***
Informații referitoare la colecțiile și activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc accesând canalele de comunicare și promovare (website, facebook, instagram), Catalogul online, platforma de cărți electronice Cloud LibraryDepozitul Digital, serviciul BiblioSuport.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #comunicare #cursuri #formareprofesională #biblioteci