Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👫 Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu s-au bucurat săptămâna trecută de activitatea „Curiozităţi din istorie şi geografie, în enciclopediile bibliotecii”, pregătită de colega noastră Magdalena Iacob, custode al colecției de publicații de la Filiala „Vasile Aaron”. Coordonați de cadrele didactice Mariana Toader şi Larisa Gârtonea, cei mici au avut parte de o prezentare de carte (enciclopediile Larousse de #istorie şi #geografie pentru #copii) și o sesiune de #lectură din enciclopedia „Pământul” şi din volumul „Cum s-a născut poporul român”, de Neagu Djuvara.

🏰 Juniorii au fost încântați să urmăreacă mulțimea de imagini atrăgătoare din cărţile prezentate și au participat la discuții despre originile formării poporului român, despre geto-daci, Burebista şi legiunile romane sau despre cetăţi şi cavaleri.

📖 Din domeniul istoriei, au fost prezentate enciclopediile: „Romanii”, „Cetăţi şi cavaleri”, „Enciclopedia copiilor- 100 de monumente istorice”, „60 de întrebări şi răspunsuri despre istorie şi geografie”, „Enciclopedia iliustrată a copiilor – Civilizaţiile antice”.

🌎 Elevii pasionați de #geografie au avut posibilitatea să răspundă la întrebări legate de #curiozităţi din #lumeaînconjurătoare, dar şi să răsfoiască minunatele enciclopedii: „De jur împrejurul pămîntului”, „Cum este vremea”, „Popoarele”, „Enciclopedie geografică pentru copii”, „Oceane”.

📚 Cu toții au fost foarte interesați să consulte atlasele și enciclopediile din colecții și au discutat cu entuziasm pe marginea informaţiilor aflate în cadrul activității educative de la Filiala „Vasile Aaron” a Bibliotecii #ASTRA Sibiu.

***
Activitățile desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #cultură #educatie #cercetare #cunoaștere #cunoștințe #invatare #citimimpreuna #povestipentrucopii #literaturăpentrucopii #iubimcărțile #cărți #invatamdesprelume #lumeainconjuratoare #informatiieducative #cartieducative #activitati