Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Reinforced and Upgraded Youth Group Methodology on Building Healthy Relationships” s-a intitulat evenimentul online propus de România EduCaB bibliotecarilor din toată țara care s-a desfășurat timp de 4 zile, în perioada 17-25 iunie 2021. În cadrul cursului s-au discutat aspecte privind  Metodologia de lucru cu tinerii, o metodă-rezultat al proiectului derulat de Dare to Care și Re-Group, un proiect Erasmus+ în care România EduCaB este partener.

Cursul a fost unul intensiv, dinamic, instructiv, captivant și util pentru bibliotecarii participanți, care doresc să dezvolte noi servicii în comunitățile deservite și anume să creeze ateliere pentru grupuri de tineri cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, respectiv 14-18 ani cărora să le prezinte temele cuprinse în Metodologia de lucru prezentată.

Expunerile au fost susținute de trainerul Steli Grigore, alături de care au intervenit Mihai Lupu și Vlăduț Andreescu. Sesiunile de prezentare au fost alternate cu jocuri și alte activități, cu scopul de a crea coeziune și dinamică în cadrul grupului de participanți, acțiuni care au oferit bibliotecarilor posibilitatea de-a interacționa și de-a se cunoaște mai îndeaproape unii cu ceilalți. La rândul lor, mulți dintre bibliotecarii care au participat la acest curs vor prelua, propune și adapta aceste jocuri și activități tinerilor din grupurile pe care le vor crea în bibliotecile lor.

La finalul cursului online, bibliotecarii s-a bucurat că au legat prietenii noi, au obținut informații prețioase și și-au reactualizat cunoștințele mai vechi, devenind mai bogați spiritual și mai bucuroși sufletește.

În cadrul prezentării Metodologiei de lucru cu tinerii, bibliotecarii vor fi susținuți de traineri, dacă este nevoie de intervenția lor, iar la finalul întâlnirilor tematice, vor oferi un feedback acestora.

Mulțumim EduCaB pentru oportunitatea oferită și trainerilor pentru implicare activă în cursul online suținut!

© imagini: https://www.facebook.com/RomaniaEducab/

Material elaborat de Daniela Sava, bibliotecar
Filiala Bâlea