Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

🎙 „Un pas următor pentru biblioteci, din punct de vedere al viziunii manageriale, ar fi acela al deschiderii necondiționate pentru diverse activități. Astăzi biblioteca nu mai poate fi doar acel spațiu în care omul vine, împrumută cartea, merge acasă, o citește și vine înapoi să o returneze. Această categorie de utilizatori va scădea și va trebui să dezvoltăm celelalte elemente și sfere de lucru. În acest sens, ne străduim să sporim zona de cercetare, să oferim produse documentare specializate, să deschidem spațiile pentru diferite a acțiuni și evenimente ale comunității și să consolidăm activitatea de digitalizare. (…)

Cea mai mare dorință a mea, în calitate de manager al Bibliotecii ASTRA Sibiu, este ca instituția să fie deschisă comunității, să fie un spațiu pus la dispoziția tuturor celor care doresc să desfășoare proiecte de calitate din sfera educației, a artelor, a culturii în general. Îmi doresc foarte mult ca oamenii să vină spre carte într-o formă modernă, să o găsească și online, și fizic, să își poată tipări propriile lucrări. Mă bucură faptul că avem în jur de 14000 de abonați, din ce în ce mai mulți tineri. De ce ar veni o persoană să împrumute cărți de la bibliotecă? În primul rând, pentru că există unele publicații care nu sunt încă digitizate și se regăsesc doar în bibliotecă. Și oferim nu doar cărți, ci și alte produse, cum ar fi colecția de periodice, în mare parte digitizată. Suntem mândri de colegii noștri de la Compartimentul Informatizare Digitizare care au finalizat cu scurt timp în urmă digitizarea publicației „Telegraful Român”, de la apariția sa în anii 1800, până la edițiile foarte recente.”

🎙 Interviul acordat dl. Răzvan Pop, directorul Bibliotecii ASTRA Sibiu, publicației Ora de Sibiu, la emmisiunea „Ora de Cultură”: