Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📖📦 Ne bucurăm să vă anunțăm că fondul de carte colectat recent de Biblioteca Județeană #ASTRA Sibiu a ajuns, în aceste zile, în spațiile a două biblioteci din Republica Moldova: Biblioteca Publică Raională „Ion Druță” din Dondușeni și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău.

📚 Cele peste 800 de volume de #carte și numeroase jucării vor îmbogăți colecțiile de publicații ale bibliotecilor din țara vecină, în vederea susținerii promovării culturii și educației și încurajării lecturii în limba română.

✅ Actiunea s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Muzeul Național Brukenthal, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, al Consulatului General al României la Bălți și al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.

🤝 Mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri, precum și autorităților locale și echipelor de bibliotecari, care s-au mobilizat extraordinar în derularea și promovarea proiectelor culturale realizate în beneficiul comunităților din Republica Moldova.

🙌 Suntem recunoscători, de asemenea, tuturor celor care înțeleg importanța existenței bibliotecilor în societate și răspund prompt apelului nostru în cadrul campaniilor de colectare carte, venind să doneze publicații.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #astralibrary #Sibiu #ConsiliulJudeteanSibiu #Romania #RepublicaMoldova #MuzeulBrukenthal #ICR #library #reading #lectură #educatie #cultură #cercetare #comunicare #informare #implicare #resurseculturale #resurseeducationale  #donatiedecarte #formareculturala #patrimoniu