Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📚 #CartileAstra 🔜 #Lansaredecarte

📌 Luni, 10 iunie 2024, la Biblioteca ASTRA Sibiu vor fi prezentate publicului cele mai recente cărți semnate de doi scriitori sibieni. „Strigoița”, volum aparținând lui Savu Popa, și „Zăpadă pe umerii Adelinei”, roman scris de Ovidiu Baron, ambele publicate la Editura pentru Artă și Literatură, sunt vedetele evenimentului literar. Prezentările vor avea loc începând cu ora 17:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

📙👥 Autorii vor oferi publicului perspective nuanțate asupra noilor apariții editoriale, stârnind interesul celor prezenți de a descoperi universul celor două volume. Alături de autori, vor participa la întâlnirea cu publicul d-na Violeta Borzea, editor și dl. Radu Vancu, scriitor și profesor.

„Avem de-a face cu un roman de dragoste și cu unul despre copilărie, sau mai degrabă de urmărire a modului în care firele creșterii se despart și sunt sau nu recuperate de memorie, călătorie, aventură, risc. Personajele lui Ovidiu Baron pot fi văzute prin prisma unei evoluții mai mult sau mai puțin cronologice, cu o tensiune care crește dramatic și care pare să limpezească, până la urmă, misterul care le învăluie. Ele sunt însă creatoare de lumi, de insule, de micro-universuri în care copilăria, dragostea, descoperirea sunt replicate, reinventate sau deteriorate. E o carte care poate fi citită pe diferite grile, cu un limbaj adeseori poetic, pendulând între vis și real, între trecut și prezent, între unire și abandon.

Povestirile lui Savu Popa prilejuiesc o incursiune în universul fascinant al unui mic oraș, pe care îl parcurgem prin personaje și evenimente simbolice. Sunt întâlniri privilegiate, transformatoare, formatoare. Unele secvențe impresionează prin anecdotic, altele prin farmecul individual al unui personaj, altele prin magie sau spaimă. Un tărâm de legendă, cel al Ocnei Sibiului, se lasă descoperit prin chei mai puțin obișnuite, pe care numai un cunoscător fin, profund atașat de oamenii și locurile de acolo îl poate oferi.” – transmit reprezentanții Editurii pentru Artă și Literatură, o editură ambițoasă, care a reușit să impună în ultimii ani o colecție de succes.

✍ Dubla lansare de carte promite să fie un moment de sărbătoare a literaturii sibiene, reunind iubitorii de carte în cadrul confortabil al Bibliotecii ASTRA. La finalul evenimentului, publicul va avea ocazia să primească autografe din partea autorilor.