Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

👥 Tema întâlnirii de astăzi a programului #ASTRAAdolescent a fost una extrem de captivantă pentru tinerii participanți, invitații au fost pe măsură, iar atmosfera… extraordinară!

„Dependențele sănătoase și nesănătoase ale adolescenței: de la fumat, alcool și droguri la jocuri video și social media”

👩‍⚕️ Elena Ucenic, medic specialist obstetrică-ginecologie:

„Există dependențe sănătoase și dependențe nesănătoase. Este foarte importantă dependența de sport, natură, artă, literatură, alimentație sănătoasă, de tot ce este frumos și benefic, în general. (…)

Nu trebuie să ne încadrăm în tipare, ci să ne mulțumim cu ceea ce avem, cu ceea ce suntem, cu ființa noastră.  De fapt, avem nevoie de foarte puțin pentru a fi fericiți în viață.

Există un timp pentru toate, si pentru hrană, și pentru somn, și pentru pasiuni, si pentru educație.

Credeți în voi, credeți în ceea ce faceți! Plecați în lume cu speranță!” 

👥 Mihai Copăceanu, psiholog:

„Dependențele sunt atât de prezente la vârsta adolescenței. Ar trebui să ne preocupăm de timpuriu de sănătatea emoțională, psihică și corporală a copiilor. (…)

Înseamnă un lucru fantastic faptul că acești tineri pot petrece timp împreună la bibliotecă, că au o alternativă sănătoasă și atractivă de a-și petrece timpul în vacanță, că pot face voluntariat.

Nu dorim să oferim lecții cum, ci vrem să îi provocăm pe ei să ne transmită cum se simt, ce își doresc, ce apreciază, ce îi preocupă, care sunt pasiunile, emoțiile dar și temerile lor.”

 

BONUS a fost întâlnirea cu #DanRaulPintea, artist vizual.

🫶 Mulțumim invitaților, participanților, voluntarilor și tuturor celor care fac posibile dezbaterile #ASTRAAdolescent!

👫 Programul #ASTRAAdolescent vă așteaptă în continuare cu noi întâlniri utile și atrăgătoare!

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #lectură #cultură #artă #educatie #stiinta #implicare #comunicare #dependente #sănătate #alimentatiesanatoasa