Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ne bucurăm să găzduim expoziția „Artă și Restaurare”, organizată de Facultatea de Științe Socio-Umane, în care expun studenții specializării Conservare și Restaurare.

Lucrările pot fi vizitate în spațiul Sălii de Lectură (et.5) a Bibliotecii #ASTRA până în data de 8 iulie 2022.

Vă așteptăm cu drag!

***
„Expoziția «Artă și Restaurare» reprezintă deja o tradiție a specializării Conservare și Restaurare, având mai bine de 15 ediții, unele dintre ele cu titulaturi diferite. În cadrul ediției din acest an se poate discerne importanța componentei de conservare și restaurare, îmbinată cu cea a tehnicilor tradiționale, dintre care trebuie menționată icoana pe lemn.

Componenta tehnică, profesională, specifică activității noastre, este reprezentată de obiectele restaurate. Din fericire acestea au putut fi aduse fizic, potențând spațiul expozițional. Câteva excepții, singurele mărturii privind tot efortul care stă în spatele readucerii la viață a obiectelor, sunt panourile care descriu întreg procesul de restaurare.

În ansamblu, expoziția se constituie într-un tot coerent în diversitatea sa, în care aceste direcții se completează reciproc.”, transmit organizatorii expoziției.

 

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #mysibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #culture #heritage #cultură #educatie #cercetare #patrimoniu