Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vă invităm astăzi, 16 mai 2022, de la ora 16:00, în Foaierul Bibliotecii #ASTRA Sibiu, la vernisajul Expoziției de pictură „Dialoguri cromatice”, a artistei Elena Oros.

La eveniment participă prof. dr. Olimpia Coman-Sipeanu, expert restaurator.

Vă așteptăm la eveniment!

„În urma absolvirii Institutului de Arte Plastice «Ion Andreescu» din Cluj Napoca, am desfășurat activități în învățământ, în calitate de profesor de desen. În toți acești ani, m-am dedicat instruirii și educării elevilor în domeniul artelor plastice, astfel încât formarea lor să se șlefuiasca și în spiritul frumosului, al armoniei, al echilibrului, nu numai în sfera cunoașterii, ci și în cea emoțională. A fost o activitate complexă, susținută de peste 30 de ani. Am lucrat cu copiii pentru copii fără să-mi dau seama că eu însămi aveam nevoie de lucru cu pensula, culorile, cu cărbunele, dar încet, încet, stimulată de oportunitatea de-a participa la câteva tabere de creație, m-am redescoperit.

Am trecut prin numeroase tehnici de lucru, dar zona în care am găsit bucurie intensă și multă emoție este acuarela. Efectele speciale pe care mi le oferă transparențele, fuzionarea culorilor, mă emoționează și mă stimulează. Prefer ilustrarea structurilor naturale din care doresc să extrag lumina, iar contrastele să evidențieze forme. Contururile sunt ușor catifelate, moi, cu linii fluide. Florile, dragi sufletului meu, domină în această expoziție. Peisajele sunt până la urmă un cumul de structuri vegetale ilustrând căldură, duioșie și multă liniște. Uneori aceste structuri se transformă în motive decorative atât de folosite în arta populară.”, a precizat Elena Oros.

***
Activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #mysibiu #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #lectură #educatie #cultură #cunoastere #artă #arts #pictură #painting #acuarelă