Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📰 Foaierul Bibliotecii #ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă o expoziție inedită de mărci figurative, organizată în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Intitulată „Istoria mărcilor în România”, aceasta propune pasionaților de publicitate, comunicare și istorie media o serie amplă de exponate reprezentative pentru designul industrial de produse sau servicii de larg consum. Selecția de reproduceri aduce la lumină mărci celebre ale unor bunuri și servicii utilizate în varii domenii ale vieții cotidiene, răspândite la nivel național și internațional, în primele decenii ale secolului trecut. Regăsim, astfel, mărci verbale și figurative ale unor cunoscute companii de produse casnice de larg consum, de produse electronice și electrocasnice, produse alimentare, produse cosmetice și de îngrijire, ceasuri, automobile etc.

📰 Sunt expuse, de asemenea, mărci înregistrate ale unor publicații periodice românești din perioada Primului Război Mondial: „Albina. Revistă Enciclopedică Populară”, „Universul zilnic”, „Vatra. Foaie ilustrată”, „Democrația”, „Ziua”.
📰 Expoziția oferă vizitatorilor nu doar ocazia de a observa mostre de creație publicitară ale unor branduri iconice, dar și prilejul de a aprecia preocuparea marilor companii sau producători pentru dezvoltarea unor servicii și produse de înaltă calitate și promovarea acestora prin intermediul mărcii înregistrate care să le asigure o reputație pozitivă și avantaje pe piața concurențială.

 


📌 Expoziția „Istoria mărcilor în România” se poate vizita gratuit în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, Corp B, parter), până în data de 16 septembrie a.c., de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20:00.
Vă așteptăm cu drag!
***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Hermannstadt #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cercetare #documentare #expoziții #oficiuldestatpentruinventiisimarci #marca #proprietateindustriala