Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recomandare de lectură pentru copii

Semnat de celebra scriitoare americană de origine britanică Frances Hodgson Burnett, romanul „Grădina tăinuită” spune povestea micuței Mary Lennox care își pierde părinții în India. Ajunsă în Anglia la o vârstă încă fragedă, la Misselthwaite Manor – o casă imensă și stranie – singură și lipsită de prieteni, fetița explorează domeniul din jur și găsește cheia unei grădini părăsite de multă vreme: o grădină stranie, fermecată. Grădina va prinde viață datorită lui Mary și celor doi prieteni noi ai ei, Dickon și Colin. În strădania lor de a face să reînvie grădina tăinuită, copiii descoperă prietenia bazată pe încredere, dragoste și respect față de tot ceea ce îi înconjoară. Fiecare zi petrecută în mijlocul naturii este o binecuvântare pentru copilăria lor.

***

„Mary era la ușă. În clipa următoare, intră în cameră și alergă până la patul lui Colin, aducând cu ea o boare de aer proaspăt, plin de miresmele dimineții.
– Ai fost afară! Ai fost afară! Simt mirosul acela plăcut de frunze! strigă ea băiatului.
Alergase și avea părul răvășit de vânt și obrajii luminoși și îmbujorați, deși el nu observa lucrurile astea.
– E atât de frumos! zise ea, suflând greu din cauza grabei. N-ai văzut ceva mai frumos! A venit! Am crezut că a venit ieri dimineață, dar mai era încă pe drum. Acum e aici! A venit Primăvara! Așa spune Dickon!
– A venit! strigă Colin. și deși nu știa, de fapt, nimic despre primăvară, simțea cum îi bate inima. Se ridică degrabă din pat.
– Deschide fereastra! adăugă el, râzând de bucurie, dar și de ce își imaginase. Poate vom auzi îngerii sunând din trompetele lor de aur!
Râdea; Mary ajunse la fereastră într-o clipă, iar în următoarea clipă fereastra era larg deschisă și în cameră năvăliră arome proaspete și cântece de păsări.” (Bournett, Frances Hodgson. „Grădina tăinuită”, București: Corint Junior, 2005, p. 159)

Volumul „Grădina tăinuită” este disponibil pentru împrumut la sediul Filialei Valea Aurie: str. Luduș, nr. 9, bl. 31, Sibiu.

Material realizat de Gabriela Dordea, bibliotecar
Filiala Valea Aurie

***

Informații privind documentele din colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu se regăsesc și în mediul digital – în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[@]bjastrasibiu[.]ro

Leave a Reply