Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La data de 21 iulie 2021, a trecut la cele veșnice profesorul Mihai Racovițan (1943 – 2021), remarcabil istoric al Transilvaniei, cadru didactic universitar care a contribuit semnificativ la consolidarea învățământului superior sibian și a studiilor de istorie din România. A publicat numeroase  cercetări al căror subiect este istoria modernă a românilor, dintre care amintim: Românii transilvăneni în sistemul de stat austro-ungar (1867-1918), Conferinţa de pace de la Paris (1919-1920): Note de curs  (2000), Alexandru Vaida Voevod între Memorand și Trianon (1892 – 1920). A contribuit la numeroase publicații cu articole în care a evidențiat momente importante din istoria românilor.

Născut la Târnăveni, Județul Mureș, Mihai Racovițan a studiat la Școala Tehnică Financiară și Facultatea de Istorie din Cluj-Napoca, a fost muzeograf și cercetător la Muzeul Brukenthal, iar după 1989 a predat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și la Academia Forțelor Terestre Sibiu.

A fost un om blând, cu o impresionantă capacitate de a-și înțelege semenii, un apropiat al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, un neobosit și pasionat cercetător al spațiului transilvănean, dascăl devotat și apreciat de generații de studenți.

Va rămâne mereu în memoria noastră!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!