Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

📚 #LansaredeCarte 🔜 #BibliotecaASTRA
„12 povești din fotoliul unui psiholog” – inspirație, motivație, perspective
📌 Joi, 23 noiembrie 2023, la ora 18:00, în Foaierul Bibliotecii ASTRA Sibiu, psihologul Adrian Bratu lansează cartea „12 povești din fotoliul unui psiholog”. La evenimentul moderat de Cătălina Costache, vor fi prezenți, alături de autor, Luciana Haloiu, Radu Nechifor și Răzvan Pleteriu.
📗 Volumul reunește 12 povestiri inspirate din viețile persoanelor care au ales să își deschidă sufletul, mintea, viața în fața autorului, în calitatea lui de psihoterapeut, de-a lungul celor peste 25 de ani de experiență profesională în instituții de stat și private, în ONG-uri, precum și în cadrul propriului cabinet de psihoterapie. Sunt prezentate experiențe și povești de viață reale, ușor modificate, personajele fiind anonimizate. Lucrarea a fost publicată la editura Tezaur.
„Ce urmăresc prin publicarea acestei cărți (sau mai formal formulat: scopul acestui demers)?! Dincolo de a consilia, trata, ajuta, media, ghida, vindeca și susține oamenii din cabinetul său (de la locul de muncă sau personal) un psiholog sau un psihoterapeut va dori să susțină educația tuturor oamenilor din mediile lor sociale. Să educe pentru ca o mare majoritate de oameni să înțeleagă care este rolul unui psiholog, cu ce se diferă acesta de un psihiatru sau de un psihoterapeut, cum să evite anumite prejudecăți, cutume sau ritualuri comportamentale păguboase, să asume faptul că a preveni este mult mai simplu și ieftin decât a interveni, că există o indubitabilă legătură între corp, minte și suflet, că psihologia și psihoterapia înseamnă dezvoltare (și nu ”nebunie”) etc. Da! Vreau să ajut la acest tip de educare și prin această carte, care nu face altceva decât să arate un pic din ce înseamnă psihoterapia.” – spune psihologul Adrian Bratu.
📖 Publicul sibian este așteptat joi, 23 noiembrie, la ora 18:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA, la o întâlnire cu povestirile inspiraționale colecționate de psihologul sibian.

***
Activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.