Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Din bătrâni se povestește…

Vă invităm, dragi privitori și ascultători, să urmăriți legenda bunului brad de Crăciun, în lectura colegei noastre, Paula Mihalache, din cadrul Compartimentului Carte pentru Copii și Tineret.
📖
Fragmentul selectat face parte din volumul „Din bătrâni se povesteşte… Legende, tradiţii şi obiceiuri de sărbători”, publicat la Editura Anteea, Cluj Napoca, în 2010.
🎄
„Iar când furtuna a trecut, Dumnezeu a ieșit la lumină și i-a spus astfel bradului cel binevoitor:
– Fie ca de acum încolo frunzele tale să rămână veșnic verzi, și-n anotimpul rece al iernii, iar acele tale să primească o mireasmă îmbătătoare și oamenii să le folosească pentru a-și vindeca bolile. Iar pentru că ești lipsit de rod, fie ca în mijlocul iernii, oamenii să te ducă în casa lor și să-ți împodobească ramurile cu bunătăți. Să se strângă cu toții în jurul tău și să se gândească la mine, căci tu îmi ești copacul cel mai drag.” (p. 20-21)

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu pentru a împrumuta volumele cu basme și povești potrivite pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Emoji
Informații privind publicațiile aflate din colecțiile bibliotecii se regăsesc în catalogul online, pe platforma de cărți electronice Cloud Library, în Depozitul Digital și pe celelalte canale de comunicare și promovare.

http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do
https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Featured?media=all&src=lib
http://www.dspace.bjastrasibiu.ro/
https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/
https://www.instagram.com/bjastrasibiu/
https://www.youtube.com/channel/UCbC69KdQkufZEf_3m_h-42A
bibliosuport[at]bjastrasibiu[.]ro

***
Toate activitățile și proiectele desfășurate de Biblioteca Județeană #ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra, #AstraSibiu, #AstraTransylvania, #mysibiu, #Sibiu, #Hermannstadt, #Romania, #consiliuljudeteansibiu, #astralibrary, #library, #lectură, #cultură, #educatie, #învățare, #cercetare, #Sărbătorideiarnă, #povestidecraciun, #Christmasstories, #povestipentrucopii, #vacantadeiarna, #timpliber, #recomandaridecarte, #povestidecraciun