Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dragi iubitori ai poveștilor și personajelor fantastice,

Ne oprim astăzi asupra operei scriitorului englez Lewis Carroll (1832-1898), autor al îndrăgitelor povești „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara din Oglindă” care au bucurat generații întregi de cititori de pretutindeni. Absolvent de matematică și studii clasice și pasionat, în egală măsură, de literatură, filosofie, religie, logică și fotografie, Charles Lutwidge Dodgson, pe numele său adevărat, a lăsat posterității o serie de povestiri fantastice, scrieri satirice și lucrări științifice. Cele mai populare ficțiuni ale sale au fost publicate în 1865 (‟Alice’s Adventures in Wonderland”), în 1872 (‟Through the Looking-Glass and What Alice Found There”) și în 1876 (poemul ‟The Hunting of the Snark”).

De la nașterea lui Lewis Carroll se împlinesc astăzi 190 de ani.

Vă invităm să urmăriți un scurt fragment din volumul „Alice în Țara Minunilor”, în lectura colegei noastre, Ana Coca, din cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret, și să veniți la bibliotecă pentru a accesa opera lui #LewisCarroll disponibilă în colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu. Numeroase volume ale autorului britanic se regăsesc atât în compartimentele de relații cu publicul și filiale, cât și pe platforma de cărți electronice Cloud Library: https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/astra/Search/carroll

Surse documentare:

Nu uitați că puteți accesa gratuit resursele culturale virtuale și canalele de comunicare online ale bibliotecii publice sibiene:

***
Activitățile, proiectele și evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.