Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pe parcursul ultimelor luni, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a derulat o frumoasă colaborare cu ROPARDO S.R.L. în vederea realizării unei interfețe digitale moderne, care oferă publicului interesat de servicii de bibliotecă o experiență de navigare online mai prietenoasă. Lansat de curând, noul website răspunde nevoilor utilizatorilor, permițând accesarea meniurilor și secțiunilor într-un mod facil și intuitiv. Site-ul oferă sincronizare pe orice tip de dispozitiv conectat la Internet: desktop, laptop, tabletă, smartphone.

„Colaborarea cu echipa de la ROPARDO a însemnat o etapă nouă în strategia de comunicare și promovare a Bibliotecii ASTRA. Informația de pe site-ul precedent, dar și informații noi au fost reunite într-un format versatil și accesibil, cu un concept grafic atrăgător, potrivit exigențelor actuale în ceea ce privește modul de organizare, prezentare și transmitere a acestora către publicul interesat. Comunicarea serviciilor bibliotecii este fundamentală în economia întregii noastre activități, iar faptul că avem o interfață nouă va îmbunătăți accesul utilizatorilor la colecțiile, proiectele, activitățile și evenimentele organizate în instituția noastră”, subliniază Silviu Borș, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Membrii echipei ROPARDO S.R.L. au adus soluții creative în ceea ce privește organizarea materialelor incluse pe website, venind în întâmpinarea așteptărilor pe care utilizatorii le au de la acest produs. Astfel, biblioteca beneficiază de o transformare a spațiului de comunicare virtuală, recreat și adaptat la coordonatele impuse de mediul digital.

„Competența și performanța sunt valori care animă activitatea companiei ROPARDO, iar colaborarea cu Biblioteca ASTRA Sibiu este, în mod cert, o reușită. În proiectul de modernizare a prezenței online a bibliotecii, echipa ROPARDO a contribuit cu know-how și experiență tehnică pentru a oferi website-ului un aspect fresh, nou și intuitiv. Am simplificat structura acestuia, oferind un loc în care informațiile și resursele sunt ușor de localizat și accesat, cele mai noi și populare secțiuni fiind afișate chiar pe prima pagină. Biblioteca ASTRA este o resursă imensă și valoroasă pentru toți cei care îi trec pragul, iar acum este echipată să susțină și comunitatea online.
ROPARDO este un participant activ în sprijinirea comunității din care face parte, astfel că am fost onorați să contribuim în acest proiect și să susținem eforturile bibliotecii de a fi mai aproape de utilizatori”, precizează Claudiu Zgripcea, Director Tehnologic ROPARDO.

Publicul este invitat să acceseze website-ul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pentru a se informa cu privire la documentele aflate în Catalogul online, pentru a lectura cărți electronice pe platforma Cloud Library, pentru a parcurge materialele publicate pe Blog și, nu în ultimul rând, pentru a fi la curent cu toate noutățile și evenimentele bibliotecii.

***
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu desfășoară toate activitățile cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.