Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filiala Bâlea a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu participă la a II-a ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate cu 70 de lucrări realizate de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 4, Școala Gimnazială Nr. 8, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” și Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu. În colaborare cu d-na Clara Samoilă, angajată a CJRAE Sibiu și consilier școlar la Școala Gimnazială Nr. 8 și prin implicarea cadrelor didactice, elevii au fost motivați să își exprime creativitatea participând la concursul de benzi desenate.

Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Academia Olimpică Română, ediția din acest an a Olimpiadei de Benzi Desenate aduce în atenția publicului poveștile campionilor olimpici ai României și eroii sportului românesc. Prin intermediul activităților organizate în cadrul acesteia, sunt promovate tinerele talente din învățământul primar, gimnazial și liceal din România, evenimentele desfășurându-se sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Copiii trebuie să viseze, însă e important să știe că e nevoie de multă muncă, determinare, ambiție ca să ajungă la perfecțiune și ca să-și atingă visele. Și aici putem da exemple nenumărate: Nadia Comăneci și Andreea Răducan (gimnastică), Simona Halep (tenis), Cristina Neagu (handbal), Cristian Chivu fotbal), Alin Moldoveanu (tir), Anca Pătrășcoiu (înot), Doina Melinte (atletism), etc. Pentru a face performanță, e bine să știi de la o vârstă fragedă ceea ce dorești să faci în viață, pentru că drumul spre aceasta e greu, necesită efort,  multe ore de antrenament, renunțări și sacrificii permanente. Însă, de asemenea, este important ca adulții (educatori sau formatori) să le asigure o bază, să îi încurajeze în realizarea viselor lor și, mai mult decât atât, să aibă încredere în ei.

 

Mulțumim tuturor participanților și cadrelor didactice care s-au implicat cu dăruire în derularea acestor activități!

***

Toate proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

Material realizat de Daniela Sava, bibliotecar
Filiala Bâlea