Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
📜 În semn de prețuire pentru personalitatea și moștenirea spirituală a fondatorului învățământului în #limbaromână, la #Avrig a fost dezvelită statuia care îl întruchipează în aplauzele unei numeroase asistențe.
👥 La manifestările dedicate memoriei lui #GheorgheLazăr au participat, alături de avrigeni, reprezentanți ai autorităților locale și centrale și reprezentanți ai instituțiilor de #cultură și învățământ din județul #Sibiu.
💬 „S-a vorbit adesea despre simbolul Gheorghe Lazăr, s-a vorbit despre persoană, despre ceea ce a lăsat în urmă, dar trebuie să ne gândim și la ceea înseamnă astăzi Gheorghe Lazăr. Este cool să fii lăzărist și la Avrig, și la Sibiu, și la București. Îmi permit să spun că astăzi, măcar pentru o zi, suntem cu toții lăzăriști. S-au scris cărți, s-a vorbit despre această experiență care definește esența acestor trei școli fundamentale ale României. Oamenii care au absolvit Lazărul au creat comunități. Și Gheorghe Lazăr a creat comunități. A legat Avrigul de Sibiu, a legat Transilvania de București, a legat Avrigul și Sibiul de București. El este un om care s-a născut la Avrig, s-a perfecționat și a devenit om de cultură la Sibiu și a fondat o școală și o gândire la București. Rămâne pentru noi să ne gândim ce înseamnă astăzi Gheorghe Lazăr, dar și cum vom reuși noi și cei care ne urmează să păstrăm acest simbol fundamental al României”, a spus Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

***
Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

#BibliotecaAstra #AstraSibiu #AstraTransylvania #Sibiu #Romania #consiliuljudeteansibiu #astralibrary #astralibrary #library #reading #lectură #cultură #educatie #cunoaștere #cercetare #istorie #patrimoniu #memorielocala