Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
„Performanţa este sărbătorirea faptului că avem în noi posibilităţi infinite.” (Sidney Smith) (http://www.citatepedia.ro/index.php?q=performanta)
„Toamna, se numără bobocii, toamna/ Toamna, ca-n fiecare an.” spune melodia cântată de Dan Spătaru și fredonată nu doar de copii, părinți și bunici, ci totodată cântată pe toate canalele de radio și televiziune cu ani în urmă. Eu aș parafraza aceste versuri: „Toamna, se numără diplomele, toamna/ Toamna, ca-n fiecare an”, deoarece anul acesta, la o privire mai atentă, Filiala Bâlea a adus Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu un număr considerabil de diplome, mai precis, 124 de diplome, ceea ce constituie o performanță pentru o bibliotecă așa de mică, precum este cea de la Filiala Bâlea. Aceste diplome au fost obținute prin înscrierea Filialei la mai multe concursuri, antrenând și implicând mai multe cadre didactice și elevi de la diferite școli din Sibiu.
Voi exemplifica aici concursurile la care a participat anul acesta Filiala Bâlea:
  • Olimpiada de benzi desenate, ediția a II-a, 2021, inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român Și Academia Olimpică Română (70 de elevi participanți, 12 cadre didactice, un consilier școlar și un bibliotecar – deci 84 de diplome de participare + 6 mențiuni);
  • Concursul de poezie online de la Cluj, ediția a XII-a, organizat de Secția pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj (12 elevi participanți care au obținut diplome de participare + 2 elevi care s-au numărat printre câștigătorii acestei ediții + diplome oferite de biblioteca de la Filiala Bâlea cu premii în cărți pentru toți participanții);
  • Concursul Dare to Care (o diplomă obținută de bibliotecara Filialei Bâlea);
  • Concursul de poezie „Cântecul mugurilor” organizat de revista „Scriitorul” (8 elevi participanți + 1 cadru didactic + 1 bibliotecar – deci 8 diplome cu mențiuni speciale și o diplomă cu premiul III).
Dintre școlile care au participat la aceste concursuri se numără: Școala Gimnazială Nr. 25, Școala Gimnazială Nr. 4, Școala Gimnazială Nr. 8, Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Colegiul Tehnologic Mârșa și Liceul Teoretic ”Constantin Noica” din Sibiu.
Doresc să-i felicit încă o dată pe elevii și cadrele didactice care au participat la aceste concursuri! Toată stima pentru voi!
„Acolo unde performanța este măsurată, performanța se îmbunătățește. Acolo unde performanța este măsurată și analizată, îmbunătățirea performanței se accelerează.” (Thomas S. Monson)
Bibliotecar Daniela Sava, Filiala Bâlea
***
Proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.